«23.23: Κάπως έτσι τελείωσε η ανέμελη ζωή μου. Βλέποντας τον θάνατο κατάματα». «Οι επιλογές είναι δύο: Ή θα μείνεις εκεί ή θα σηκωθείς και θα πηδήξεις να φύγεις μακριά». Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια περιγράφουν δύο νεαροί επιβάτες του μοιραίου Intercity 62 που ενεπλάκη στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Πρόκειται για μία 26χρονη από τη Θεσσαλονίκη που επέβαινε στο βαγόνι 3 και έναν 20χρονο φοιτητή που καθόταν στο βαγόνι 2.
Η νεαρή κοπέλα, η οποία επέζησε του φρικτού δυστυχήματος μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για τους εφιάλτες που τη στοιχειώνουν και πιθανότατα θα την στοιχειώνουν για μια ζωή. «23.23: Κάπως έτσι τελείωσε η ανέμελη ζωή μου. Βλέποντας τον θάνατο κατάματα. Μην ρωτάτε πως έγινε. Το θέμα είναι ότι έγινε. Απλά όλα σβήνουν. Ανοίγεις τα μάτια σου, αισθάνεσαι αίματα παντού, ανθρώπους να σε έχουν καταπλακώσει, γυαλιά σε όλο σου το κορμί και να σου καίει το πρόσωπο η φλόγα που έρχεται κατά πάνω σου», ανέφερε αρχικά η 26χρονη.
«Αλλά δεν σε τρομάζει αυτό. Σε τρομάζει ο διπλανός σου, που σου ουρλιάζει "κοπελιά βοήθα με, τα παιδάκια μου". Σε τρομάζει η κυρία που έβλεπες κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού σου απέναντί σου, και τώρα δεν την αναγνώριζες από το πώς έχει παραμορφωθεί το πρόσωπό της, από τα αίματα. Σε τρομάζουν τα ουρλιαχτά "καιγόμαστε, πεθαίνουμε". Και απλά εκεί γίνεσαι "ένα" με τον άλλον τον άγνωστο που σε όλο το ταξίδι δεν ανταλλάξαμε κουβέντα: Πρέπει να πηδήξουμε από το τρένο. Έχει γυρίσει το βαγόνι, δεν μπορούμε να βγούμε. Σπάστε το παράθυρο. Καιγόμαστε, γρήγορα. Θα τα καταφέρουμε», είπε στη συνέχεια η νεαρή επιβάτιδα του μοιραίου Intercity.
Για τα λεπτά πριν τη σύγκρουση η 26χρονη περιέγραψε: «Υπήρχε καθυστέρηση στα Παλαιοφάρσαλα. Μας ενημέρωσαν ότι θα κάνουμε 20 λεπτά υποχρεωτική στάση, γιατί υπήρξε κάποιο πρόβλημα στις γραμμές. Όλοι στα βαγόνια αρχίσαμε να κάνουμε παράπονα. Εκεί φαίνεται να ακούστηκε το "πάμε κι όπου βγει" που άκουσε επιβάτης από τον ασύρματο. Μετά βγήκε νέα ανακοίνωση ότι θα φτάναμε στη Θεσσαλονίκη 12:25. και πάλι ακούστηκαν παράπονα από τους επιβάτες. Το προσωπικό ήταν σε αναστάτωση αλλά δεν μας έλεγαν τον λόγο».
Από την πλευρά του, ο Άγγελος Φανουράκης είναι ένας από τους επιζώντες στα 3 πρώτα βαγόνια του μοιραία τρένου. Ο 20χρονος φοιτητής - επιβάτης στο βαγόνι 2 και από τους λίγους επιβάτες που κατάφεραν να σωθούν από τη σφοδρή σύγκρουση και τις υψηλές θερμοκρασίες της πυρκαγιάς που ξέσπασε - γλίτωσε με κατάγματα στην μέση του. Τα σωματικά του τραύματα θα γιατρευτούν σύντομα αλλά τα ψυχικά μάλλον δεν θα κλείσουν ποτέ.
«Ήμουν στο βαγόνι 2. Την ώρα της σύγκρουσης ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος και ταυτόχρονα μία λάμψη, μετά ένα κενό και μετά ήρθε ο εκτροχιασμός του βαγονιού. Επικράτησε σκοτάδι. Στο θάλαμό μου ευτυχώς υπήρχε ένα κορίτσι που κράταγε ένα κινητό και μπόρεσα να το πάρω για φακό κι έτσι βρήκα και το κινητό μου. Με το φακό από το κινητό μου βρήκα ένα παραθυράκι που είχε μείνει και περάσαμε και οι τρεις μας. Πήγα στο κεντρικό βαγόνι και βγήκαμε από ένα παράθυρο του τρένου», περιέγραψε χαρακτηριστικά ο Άγγελος.
Ο νεαρός φοιτητής περιέγραψε ότι τοποθέτησαν βαλίτσες έξω από το βαγόνι για να μπορέσουν να πηδήξουν έξω από την άμορφη πλέον μάζα σιδερικών. «Εκείνη την ώρα είχα το νου μου να βγούμε με τα άλλα δύο κορίτσια από το βαγόνι. Η συγκέντρωσή μου ήταν πάνω σε αυτό. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον, ήμασταν άγνωστοι αλλά εκείνη την ώρα γίναμε πιο καλά κι από γνωστοί», ανέφερε για τα πρώτα λεπτά μετά τη σύγκρουση. «Οι επιλογές είναι δύο: Ή θα μείνεις εκεί ή θα σηκωθείς και θα πηδήξεις να φύγεις μακριά», τόνισε ο Άγγελος Φανουράκης.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.