Μενού
tempi-treno
Δυστύχημα στα Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο «εφιάλτης» για την οικογένεια της 23χρονης Εριέττας, η οποία αναζητά το αγαπημένο της πρόσωπο που επέβαινε στο μοιραίο επιβατηγό τρένο Intercity 62 στα Τέμπη. Παρόλο που οι Αρχές, από διάφορες υπηρεσίες, έχουν κινήσει «γη και ουρανό» για τον εντοπισμό έστω ενός δείγματος της 23χρονης φοιτήτριας, προκειμένου να ταυτοποιηθεί, δεν έχουν βρει απολύτως τίποτα από τα 108 δείγματα που έχουν στα χέρια τους από το τρένο της φρίκης, στο οποίο σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι μετά και τη σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία. Οι Αρχές είναι σίγουρες ότι επέβαινε στο τρένο.

Η 23χρονη φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ερχόταν από την Αθήνα με μία φίλη της και το μόνο που έχουν καταφέρει να εντοπίσουν οι Αρχές είναι μόνο τη βαλίτσα της. Μάλιστα, από την έρευνα που έχει κάνει η Αστυνομία και αποκαλύπτει ο τηλεοπτικός σταθμός του Alpha, προκύπτει ότι η φοιτήτρια είχε βγάλει η ίδια στο όνομά της δύο εισιτήρια, τόσο για την ίδια, όσο και για μία στενή της φίλη. Η Εριέττα επιβιβάστηκε στο τρένο από την Αθήνα για Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γυρίσει στο πανεπιστήμιό της για τις σπουδές και μίλησε με τη μητέρα της την ώρα που βρισκόταν στο τρένο.

Η φίλη της βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, βρέθηκε νεκρή, αλλά για την ίδια δεν έχει βρεθεί απολύτως τίποτα. Για την περίπτωση της 23χρονης ρωτήθηκε και η ιατροδικαστής Λάρισας, κ. Ρουμπίνη Λεοντάρη και είπε ότι η Πυροσβεστική είχε δηλώσει ότι στο δεύτερο βαγόνι, όπου βρισκόταν η Εριέττα, είχε αναπτυχθεί μία θερμοκρασία από τη σύγκρουση και τη φωτιά, που άγγιζε του 1200 βαθμούς Κελσίου.

Διευκρινίσεις Λέων για τις λίστες των νεκρών στα Τέμπη

Στον αριθμό των ταυτοποιημένων νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που έχει προκαλέσει σύγχυση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, αλλά και για τις εργασίες που γίνονται στο σημείο της τραγωδίας αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τον αριθμό των ταυτοποιημένων νεκρών, αλλά και για τους αγνοουμένους, σημείωσε ότι υπήρχαν δύο λίστες, όπου η μία ήταν οι σοροί και τα υπολείμματα των σορών, για τα οποία το καθένα από αυτά πήραν δείγματα. Για αυτό το λόγο και είχαν ανακοινώσει οι Αρχές ότι είχαν 108 δείγματα.

Σύμφωνα με τον κ. Λέων, μερικά από αυτά τα 108 δείγματα μπορεί να είχαν παρθεί από μέλη ενός και μόνου σώματος, ενώ συμπλήρωσε ότι τα συγκεκριμένα δείγματα τα πήραν οι ιατροδικαστές. Στη δεύτερη λίστα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, συμπεριλαμβάνονταν στην αρχή οι αγνοούμενοι του δυστυχήματος, για τους οποίους κλήθηκαν οι συγγενείς τους να δώσουν γενετικό υλικό, προκειμένου να ταυτοποιηθούν. Στη συνεχεία, σύμφωνα με τον κ. Λέων, συγκρίθηκαν οι δύο λίστες και τελικά έγινε γνωστή ποια σορός ανήκει σε ποιον άνθρωπο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η συγκεκριμένη διαδικασία εφαρμόστηκε σε 55 άτομα, αλλά στη συνέχεια μέσω εξωτερικού έλαβαν το γενετικό υλικό από κάποιο αλλοδαπό άτομο και εστάλη ο τύπος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Λέων εστάλη το αποτέλεσμα της γενετικής εξέτασης στη χώρα μας και στη συνέχεια συγκρίθηκε με τη σορό και ταυτοποιήθηκε με τη σορό και έτσι φτάσαμε, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, στις 56 ταυτοποιημένες σορούς. Ο κ. Λέων αναφέρθηκε και στην περίπτωση της οικογένειας που συνεχίζει να ζει το δικό της «θρίλερ», η οποία συνεχίζει να αναζητά τον δικό της συγγενή που επέβαινε στο μοιραίο επιβατικό τρένο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.