«Θέσαμε σε αναστολή καθηκόντων τους δυο γιατρούς και παράλληλα ξεκίνησε και η πειθαρχική διαδικασία παραπομπής τους στο πειθαρχικό συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ», δήλωσε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, μετά την κατάθεση του στον ανακριτή, σχετικά με τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή προϊστάμενο του ΟΣΕ. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σερέτης αναφέρθηκε στους τραυματίες της τραγωδίας στα Τέμπη που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας ότι επτά άτομα βρίσκονται στις ΜΕΘ εκ των οποίων δύο στη Θεσσαλονίκη, τέσσερις στο ΠΓΝ και τέλος ένας στο ΓΝΛ.
Παράλληλα, στην ανακρίτρια Λάρισας κατέθεσε το μεσημέρι της Τρίτης (7/3) ο πρώην σταθμάρχης της Λάρισας, Γιάννης Κολλάτος. Ο άνθρωπος που για 30 χρόνια εργαζόταν ως σταθμάρχης στον ΟΣΕ και 23 χρόνια στη θέση του σταθμάρχη στη Λάρισα, μέχρι να συνταξιοδοτηθεί το 2009, ήταν εκείνος που τα τελευταία 3,5 χρόνια της καριέρας του εργάστηκε στην τηλεδιοίκηση της Λάρισας, η οποία έπαψε να λειτουργεί τα τελευταία χρόνια.
Όπως ανέφερε μετά το τέλος της κατάθεσής του, η ανακρίτρια τον κάλεσε προκειμένου να καταθέσει για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. «Εξήγησα αυτά που έπρεπε», ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων, μεταξύ άλλων και για το σύστημα λειτουργίας. Όπως είπε ο κ. Κολλάτος, η λειτουργία της τηλεδιοίκησης ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2007 και σταμάτησε το καλοκαίρι του 2019.
Ο ίδιος κατέθεσε στην ανακρίτρια τι ακριβώς είναι η τηλεδιοίκηση, ποια ήταν η λειτουργία της, αλλά και τι ασφάλεια παρείχε. «Η τηλεδιοίκηση επέβλεπε και καθόριζε την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών. Ήξεραν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται κάθε τρένο και που θα πρέπει να κινηθεί. Όλα αυτά ήταν θέματα της τηλεδιοίκησης», τόνισε, ενώ σημείωσε πως πιθανότατα το δυστύχημα δε θα είχε συμβεί αν δούλευε το σύστημα της τηλεδιοίκησης.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.