Μενού
tempi
Σύγκρουση τρένων Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

 

Φόβοι για αύξηση των θυμάτων του μοιραίου σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στα Τέμπη εκφράζονται την ώρα που συνεχίζονται οι ταυτοποιήσεις των σορών, οι οποίες και έχουν αγγίξει τις 55. Οι φόβοι για αύξηση των θυμάτων εκφράζονται από το γεγονός ότι, παρόλο που έχουν ταυτοποιηθεί 55 σοροί από τα 57 επίσημα - μέχρι στιγμής - θύματα της τραγωδίας, υπάρχουν και δύο «ορφανά» δείγματα DNA, τα οποία και δεν ταιριάζουν σε καμία από τις 57 σορούς.

Για αυτό το λόγο, μάλιστα, συνεχίζονται, σύμφωνα με το «Open» και οι έρευνες των Αρχών στο σημείο της τραγωδίας για τη συλλογή βιολογικού υλικού, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ταυτοποίηση και άλλων θυμάτων και συνεπώς και στην αύξηση των θυμάτων, αλλά και στην αύξηση των συνολικών νεκρών από τη σύγκρουση των τρένων. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα πιστοποιητικά θανάτου ανέρχονται στα 35, ενώ αρκετοί από τους τραυματίες πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύονται. Στο Πανεπιστημιακό και Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας συνεχίζουν να νοσηλεύονται, στο σύνολο 12 άτομα, από τα οποία τα 5 νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση στην εντατική.

55 ταυτοποιήσεις

Αξιο αναφοράς είναι ότι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό του «Open», βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία με την παράδοση των σορών, για τις οποίες οι γιατροί θα πρέπει να είναι 100% σίγουροι πριν τις παραδώσουν στους συγγενείς των θυμάτων, για να κανονίσουν τις τελευταίες διαδικασίες για την τέλεση των κηδειών τους. Μέχρι στιγμής στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας, η οποία και διεξάγει τη διαδικασία της νεκροψίας - νεκροτομής, έχουν ταυτοποιηθεί 55 σοροί από τα 57 επίσημα - μέχρι στιγμής - θύματα της εθνικής τραγωδίας. Δύο σοροί δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα, με πληροφορίες που πηγάζουν μέσα από την ιατροδικαστική υπηρεσία να αναφέρουν ότι η σχετική διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (4/3). 

Μεταξύ αυτών ταυτοποιήθηκε και η σορός της Μαίρης Μουρτζάκη από τη Μεσαρά η οποία εργαζόταν στο κυλικείο του μοιραίου τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπη. Το κορίτσι εργαζόταν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και συγκεκριμένα εκείνο το βράδυ δούλευε στο κυλικείο του μοιραίου τρένου. Η Μαίρη μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου δεν βρισκόταν ανάμεσα στους νεκρούς. Η οικογένειά της από την Κρήτη έφτασε στη Λάρισα για να δώσει δείγμα DNA. Ο αδερφός της και η κόρη της έφυγαν από το χωριό για να δώσουν δείγμα προς εξέταση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook η ίδια έμενε στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, στην ίδια διαδικασία ταυτοποιήθηκε και η σορός του Γιώργου Παπάζογλου, φοιτητή του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που είναι και αυτός ένας από τους νεκρούς της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη. Ο 22χρονος  επέστρεφε από την Αθήνα με το μοιραίο τρένο. Λίγο πριν τη σύγκρουση έφυγε από το βαγόνι αριθμού 3 και πήγε στο μπαρ για να αγοράσει ένα μπουκάλι νερό. Ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και η 19χρονη Αναστασία Παπαγγελή. Φοιτήτρια στη Γεωπονική Σχολή στο ΑΠΘ και το βράδυ της περασμένης Τρίτης (28.02.2023) βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι του μοιραίου τρένου Intercity. Η καταγωγή της ήταν από την Λυκούρια Καλαβρύτων, και η οικογένειά της είναι πολύτεκνη.

Ταυτοποιήθηκε και επίσημα η σορός του 20χρονου φοιτητή Αναστάσιου Κουτσόπουλου. Ο νεαρός είχε πάει στην Καρδίτσα για το τριήμερο και επέστρεφε με το τρένο στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε. Ο Τάσος φαίνεται να βρισκόταν στο 3ο βαγόνι σύμφωνα με επιβάτη, η οποία δήλωσε πως κατά τη στιγμή της σύγκρουσης ήρθαν αντικριστά. Και ο ελεγκτής του Intercity συγκαταλέγεται στα θύματα της εθνικής τραγωδίας. Ο 55χρονος Γιάννης Τζοβάρας από τη Στυλίδα είχε βάρδια ως ελεγκτής στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Ήταν μέσα στη λίστα με τους αγνοούμενους, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 3 Μαρτίου που ταυτοποιήθηκε η σορός του και ενημερώθηκαν οι δικοί του άνθρωποι.

Ανάμεσα στα 57 θύματα που έχουν γίνει γνωστά έως τώρα από τη μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, ήταν και η διοικητική υπάλληλος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Μαρία Εγούτ, με καταγωγή από τη Δράμα. Η γυναίκα βρισκόταν και αυτή στο δρομολόγιο του θανάτου ενώ ταξίδευε από την Αθήνα, όπου είχε πάει για να επισκεφθεί τον γιο τους που έμενε μόνιμα στην πρωτεύουσα. Η Μαρία Εγούτ, εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ήταν Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ποντίων ΑΧΕΠΑ «Πεδάνιος Διοσκουρίδης» ενώ παράλληλα συμμετείχε σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.