Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας έχει «κλειδώσει» από τις Αρχές ως ανθρωποκτονία με την Αστυνομία και τις δικαστικές Αρχές να προσπαθούν να δέσουν και τις άλλες δύο υποθέσεις θανάτων των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, της Μαλένας και της Ιριδας, για τους οποίους υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι πρόκειται για αμφότερες εγκληματικές ενέργειες. Σ' αυτό συνηγορούν και τα λεγόμενα του θεράποντα ιατρού της Μαλένας, ο οποίος εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την ηπατική ανεπάρκεια που φέρεται να διαγνώσθηκε στο κορίτσι.

Ο γιατρός μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» στο Mega και διατύπωσε τoν προβληματισμό του σχετικά με την ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου του 3,5 ετών κοριτσιού. «Η Μαλένα δεν είχε κανένα πρόβλημα. Εκανε τη θεραπεία της, έπαιζε, έτρωγε, διασκέδαζε, μια χαρά ήταν το παιδί. Πήγε κοιμήθηκε και ξαφνικά μας φώναξαν ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί. Τρέξαμε και το βρήκαμε άσφυγμο.

Ο θάνατος του παιδιού ήταν αναπάντεχος. Είχα πάρα πολλούς ενδοιασμούς γιατί έγινε, πώς έγινε και μετά μεγάλωσαν οι ενδοιασμοί μου, όταν ήρθε η ιατροδικαστική που έκανε λόγο για ηπατική ανεπάρκεια, γιατί εγώ είχα δει ένα παιδί 2 ώρες πριν πεθάνει, που περπατούσε, που έπαιζε με τα παιχνίδια του, που έτρωγε σουβλάκια. Δεν μπορούσε να έχει ηπατική ανεπάρκεια το παιδί. Θα ήθελα να ξέρω πώς έφυγε!», σημείωσε.

«Είχα πει και τότε ότι θα ήθελα να υπάρχει μία κάμερα στο δωμάτιο για να δούμε πώς πέθανε το παιδί. Έτσι ξαφνικά; Ούτε κιχ δεν έβγαλε το παιδί; Ούτε μία φωνούλα; Έχω ζήσει πολλούς θανάτους παιδιών και ξέρω πολύ καλά ότι δεν πεθαίνουν έτσι τα παιδιά. Ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβαινε έτσι ξαφνικά, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος ή κάποιο σύμπτωμα», συμπλήρωσε.

«Θα έπρεπε να κάνει εμετούς, να κάνει σπασμούς. Εδώ δεν ξέρω εάν άλλαξε θέση σώματος όπως κοιμόταν. Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν υπήρχε ηπατική ανεπάρκεια όταν πέθανε το παιδί», σημείωσε ο γιατρός της Μαλένας.

«Ξαφνικά “χτύπησε” η αντλία του παιδιού που έπαιρνε ενδοφλέβια ορό»

Σχετικά με το αδιευκρίνιστο του θανάτου της Μαλένας, τόνισε πως, «το παιδί, όπως σας είπα ήταν στην παιχνιδοθεραπεία. Έπαιζε και έτρωγε με τους γονείς του. Μετά έφυγε ο πατέρας, τους χαιρέτησε, και δεν ασχοληθήκαμε άλλο με το παιδί γιατί δεν υπήρχε κάποιος λόγος. Εκείνη τη μέρα ήταν Σάββατο, ήταν το καλύτερο παιδί του ορόφου. Δεν προβλημάτιζε καθόλου. Ήταν τελείως ξαφνικός και μη αναμενόμενος θάνατος. Ένας θάνατος που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί».

Για την κλήση της μητέρας ότι κάτι δεν πάει καλά, ενώ το παιδί είχε άριστη κλινική εικόνα, ο γιατρός διευκρίνισε χαρακτηριστικά πως, «κατά τους ισχυρισμούς της μητέρας βγήκε έξω να ζητήσει νοσηλευτική βοήθεια, ενώ κατά τα λεγόμενα των νοσηλευτριών, χτύπησε η αντλία του παιδιού που έπαιρνε ενδοφλέβια ορό για να κρατάμε μία φλέβα ανοιχτή, χτύπησε η αντλία και η νοσηλεύτρια πήγε να δει τί συμβαίνει. Και το παιδί βρέθηκε άσφυγμο, μπλε, πεθαμένο ουσιαστικά».

«Δεν ήθελαν νεκροψία Πισπιρίγκου και γιαγιά»

«Την μεγαλύτερη αγωνία την είχαμε εμείς που ξαφνικά μας κάλεσαν να μας πουν ότι ένα παιδί εντελώς καλά, πέθανε. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι όταν είπα ότι, στο παιδί θα γίνει νεκροτομή, η γιαγιά και η μητέρα αντέδρασαν πάρα πολύ. Μου έλεγαν: «το χάσαμε πάει το χάσαμε το παιδί, δεν θα μας το πετσοκόψουν κιόλας» και ότι «θέλουμε να πάρουμε το παιδί και να πάμε στην Πάτρα», κατέληξε ο γιατρός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.