Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις έρχονται να ανατρέψουν πολλά από όσα έχουν ισχυριστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και η αδερφή της Δήμητρα σχετικά με τον θάνατο της Ιριδας, του ενός εκ των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Ενώ λοιπόν, μέχρι σήμερα, υπήρξε μόνο μια αρχική μαρτυρία ενός φίλου της οικογένειας που είχε αναφέρει πως το 6μηνο μωρό το είχε βρει νεκρό στην κούνια του η μεγαλύτερη αδερφή του, Τζωρτζίνα, αυτή την εκδοχή είχαν διαψεύσει η μητέρα και η θεία των παιδιών λέγοντας πως είναι δημοσιογραφικές ανακρίβειες.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ζητά DNA τεστ ο Μάνος Δασκαλάκης - Αμφισβητεί την πατρότητα Ιριδας, Μαλένας

Ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται πως δεν είναι έτσι, αφού σύμφωνα με αποκάλυψη του Live News στο MEGA, για πρώτη φορά έρχεται στο φως της δημοσιότητας κατάθεση γιατρού που επισημοποιεί το σενάριο η Τζωρτζίνα να ήταν εκείνη που βρήκε νεκρό το μικρό αδερφάκι του στην κούνια. Σύμφωνα λοιπόν με την κατάθεση στις Αρχές από την ειδικευόμενη παιδίατρο στο «Αγλαΐα Κυριακού», όταν το παιδί διεκομίστηκε στο νοσοκομείο, εκείνη πήγε στη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου για να κρατήσει τα πρώτα στοιχεία για τον φάκελο της μικρής Τζωρτζίνας.

«Μόλις πήγα στον θάλαμο της Τζωρτζίνας άρχισα να παίρνω ιστορικό από τους γονείς. Ρώτησα τη μητέρα για ποιο λόγο ήρθε το παιδί στο νοσοκομείο μας. Μου είπε, λοιπόν, από την αρχή όλο το ιστορικό του παιδιού. Μου είπε για το πρώτο περιστατικό της ανακοπής που την έπαθε στο Καραμανδάνειο. Μετά την ανακοπή νοσηλεύθηκε στο Ρίο. Επίσης, μου είπε ότι η Τζωρτζίνα λίγες μέρες πριν από το επεισόδιο, που σας είπα, είχε βρει το μωρό της οικογένειας νεκρό στην κούνια του», ήταν λέξη προς λέξη η κατάθεση της παιδιάτρου που έρχεται να βάλει «φωτιά» στον ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι η αδερφής της Δήμητρα ήταν εκείνη που βρήκε το μωρό νεκρό.  

«Της είπα ότι το παιδί ''έφυγε'' και με ρώτησε για τον βηματοδότη»

Ακρως επιβαρυντικά σχετικά με την στάση της μητέρας των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, είναι και όσα κατέθεσε ο εντατικολόγος της Τζωρτζίνας, σχετικά με την ημέρα που ανακοίνωσε στη Ρούλα Πισπιρίγκου, ότι παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν στο νοσοκομείο για να κρατήσουν το 9χρονο κορίτσι στη ζωή, τελικά δεν τα κατάφεραν! Ο γιατρός περιέγραψε τα δραματικά γεγονότα που έζησε τόσο στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, αλλά και της Μαλένας, καθώς η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε να ήταν το ίδιο άτομο που πάλεψε για τη ζωή και του άλλου κοριτσιού τρία χρόνια νωρίτερα στην ογκολογική κλινική.

Χρονικά, η πρώτη που μπήκε στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας την ώρα του κρίσιμου επεισοδίου ήταν μία παιδίατρος, η οποία κατέθεσε στην Αστυνομία: «Το πρωί του Σαββάτου (29 Ιανουαρίου 2022), μόλις τελειώσαμε την εξέταση της Τζωρτζίνας, συνεχίσαμε τις επισκέψεις σε άλλους ασθενείς. Ενώ βρισκόμασταν στο διάδρομο, βγήκε η μαμά της και μας είπε ότι το παιδί έκανε επεισόδιο. Αμέσως μπήκαμε όλη η ομάδα. Το παιδί είχε στρέψει το κεφάλι του αριστερά με προσηλωμένο βλέμμα, κόρες σε μυδρίαση, ταχυκαρδία και έβγαζε ήχο γκρίνιας. Μετά από 3 λεπτά χορηγήθηκε φάρμακο και σταμάτησε το επεισόδιο. Μετά από 25 λεπτά περίπου μας ειδοποίησε ξανά η μητέρα για δεύτερο επεισόδιο. Έτρεξα πρώτη στο θάλαμο και είδα ότι το παιδί παρουσίαζε ίδια εικόνα με το πρώτο επεισόδιο. Το επεισόδιο αυτό σταμάτησε μόνο του μετά από 1,5 λεπτό».

Λίγο αργότερα, στις 14:30 το μεσημέρι, η Τζωρτζίνα παρουσίασε και τρίτο ανεξήγητο επεισόδιο, που έμελλε να είναι και το μοιραίο. Η ομάδα των παιδιάτρων ξεκίνησε άμεσα ανάνηψη και αμέσως κάλεσαν τον εντατικολόγο της ΜΕΘ παιδιών που βρισκόταν στον 5ο όροφο. Όπως περιέγραψε  ο ίδιος στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, χρειάστηκαν μόλις 3 λεπτά για να φτάσει στο δωμάτιο του παιδιού στον 4ο όροφο: «Χρειαστήκαμε περίπου 3 λεπτά να πάρουμε τον εξοπλισμό μας και να κατέβουμε στον 4ο όροφο. Όταν μπήκαμε στο δωμάτιο της 9χρονης, η μητέρα ήταν μέσα στο δωμάτιο και την βγάλαμε αμέσως έξω. Το παιδί ήταν άσφιγμο, απνοϊκό με περιστοματική κυάνωση και μυδρίαση. Στο μόνιτορ βλέπαμε χαμηλό κορεσμό και σφίξεις. Ακροαστικά άκουσα γύρω στις 35 σφίξεις» ανέφερε ο εντατικολόγος του νοσοκομείου.

Ο εντατικολόγος και η ομάδα του έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να επαναφέρει την Τζωρτζίνα. Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης όπως αναφέρει στην κατάθεσή του, τηλεφώνησε και τον καρδιολόγο του Ωνασείου για τον ενημερώσει, ενώ του έστειλε και φωτογραφίες από το μόνιτορ. Μετά από αρκετή ώρα που η 9χρονη δεν ανταποκρινόταν, πήγε να ενημερώσει την μητέρα της, αλλά η αντίδρασή της ήταν αναπάντεχη. Η 33χρονη κατηγορούμενη στην ανακοίνωση του θανάτου της Τζωρτζίνας, άρχισε να του κάνεις ερωτήσεις, με αποκορύφωμα αν λειτουργεί ο βηματοδότης. Κάτι που όπως αναφέρει ο γιατρός, του έκανε εντύπωση καθώς δεν είναι η αντίδραση που περιμένεις από μια μητέρα τη στιγμή που μαθαίνει ότι το παιδί της έφυγε από τη ζωή.

«Βγήκα από δωμάτιο και ενημέρωσα τη μητέρα ότι το παιδί είναι άσφιγμο, απνοϊκό, ότι έχει πεθάνει ουσιαστικά και προσπαθούμε να επαναφέρουμε στη ζωή. Η μαμά μας είπε να συνεχίσουμε γιατί και στο προηγούμενο επεισόδιο στην Πάτρα το παιδί ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και αναπνοή μετά από 55 λεπτά ανάνηψης. Η δεύτερη ερώτηση που μου έκανε είναι αν γνωρίζω αν δουλεύει ο βηματοδότης. Η αλήθεια είναι ότι όταν ανακοινώνεις σε ένα γονιό ότι το παιδί του ουσιαστικά έχει φύγει από τη ζωή και κάνεις προσπάθεια να το επαναφέρεις δεν περιμένεις να σε ρωτήσει αν δουλεύει ο βηματοδότης. Αυτή η ερώτηση μου έκανε εντύπωση» είπε ο εντατικολόγος.

Την ψύχραιμη στάση της μητέρας, τα λόγια και οι αντιδράσεις παραξένευσαν και την παιδίατρο της Τζωρτζίνας, όταν λίγα λεπτά μετά το θάνατο 9χρονης, της είπε συλλυπητήρια στο διάδρομο.

«Κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, συνάντησα τη μαμά της Τζωρτζίνας στον διάδρομο, έξω από το θάλαμο. Της είπα συλλυπητήρια, με ευχαρίστησε που μαζί με τους άλλους ιατρούς τρέξαμε να σώσουμε την κόρη της και δεν είπαμε κάτι άλλο. Μου έκανε εντύπωση ότι λίγη ώρα μετά το θάνατο του τρίτου παιδιού της ήταν ψύχραιμη. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν μία μαμά που έκλαιγε και ούρλιαζε για το παιδί της. Αυτό μου έκανε εντύπωση, όλες τις ημέρες που ήταν στο νοσοκομείο με την Τζωρτζίνα, γιατί η Τζωρτζίνα ήταν μία βαριά περίπτωση ασθενούς, πόσο μάλλον την ημέρα του θανάτου της» αναφέρει η παιδίατρος.

«Είχα κάνει προσπάθεια ανάνηψης και στη Μαλένα»

Στο μεταξύ, μόνο συγκίνηση προκαλεί το γεγονός ότι ο ίδιος εντατικολόγος, πριν από 3 χρόνια, είχε προσπαθήσει να επαναφέρει και την Μαλένα. Ο ίδιος γιατρός της ΜΕΘ είχε κληθεί να κάνει ανάνηψη και στη 3χρονη, τον Απρίλιο του 2019, όταν άξαφνα έβγαλε ένα βρόγχο την ώρα που βρισκόταν στο δωμάτιο μόνο με τη μητέρα της και λίγα λεπτά μετά έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή.

«Όταν μου είπαν το όνομα της ασθενούς, θυμήθηκα ότι εγώ είχα κάνει προσπάθεια ανάνηψης στην αδελφή της, τη Μαλένα, η οποία κατέληξε στο Ογκολογικό τμήμα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά αυτή την περίπτωση γιατί ήταν ένα φαινοτυπικά υγιέστατο παιδί τριών περίπου ετών. Και στα δύο παιδάκια, και στην Τζωρτζίνα και στην Μαλένα, κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Δεν έχω επιστημονική απάντηση γιατί η Τζωρτζίνα δεν ανταποκρίθηκε στην ανάνηψη και την άμεση χορήγηση αδρεναλίνης» θυμάται.

Τέλος ο εντατικόλογος στην κατάθεσή του είναι σαφής για τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στην Τζωρτζίνα, την περίπου μια ώρα που προσπαθούσαν να την επαναφέρουν.

«Συνεχίσαμε την προσπάθεια ανάνηψης περισσότερο από μια ώρα χωρίς καμία ανταπόκριση και η ασθενής κατέληξε. Τα φάρμακα που δόθηκαν στην ασθενή όταν αναλάβαμε εμείς τη διαδικασία της ανάνηψης ήταν η αδρεναλίνη και το ροκουρόνιο. Κανένα άλλο φάρμακο δεν δόθηκε από εμάς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάνηψης δεν είχαμε καμία κλινική ανταπόκριση, ούτε αυτόματη αναπνοή, ούτε εγκαταστάθηκε ο φυσιολογικός ρυθμός της καρδιάς» κατέθεσε ο εντατικολόγος.

Μετά από περίπου ένα μήνα από τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας δόθηκε εισαγγελική παραγγελία για τη διερεύνηση του θανάτου της, ενώ πλέον και οι άλλοι δυο θάνατοι των μικρότερων παιδιών της οικογένειας που κατέληξαν από ιατροδικαστικά αιτία συμφωνα με τις αρχικές εκθέσεις, επανεξετάζονται από τους ιατροδικαστές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.