Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα, ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε για τους θανάτους των παιδιών, για την Ρούλα Πισπιρίγκου που βρίσκεται πλέον προφυλακισμένη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης τους Τζωρτζίνας με τη χορήγηση κεταμίνης, αλλά και για τα άλλα δύο κοριτσάκια, τη Μαλένα και την Ιριδα που έφυγαν άδικα από τη ζωή. Παράλληλα, ο πατέρας των τριών κοριτσιών αναφέρθηκε και στην σπιτονοικοκυρά τους, της οποίας ο θάνατος επίσης έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Διαβάστε ακόμη: Ρούλα Πισπιρίγκου - μάρτυρας: «Σατανική, ζήτησε να σακατέψουν το Μάνο για να γυρίσει - Ψοφάνε για δημοσιότητα»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, ο Δασκαλάκης άφησε να εννοηθεί ότι δεν πιστεύει ακόμα και τώρα πως η σύζυγός του, σκότωσε την Τζωρτζίνα, καθώς «ποτέ δεν μου είχε δώσει την παραμικρή αφορμή όλα αυτά τα εννιά χρόνια». Ωστόσο, σε άλλα σημεία της συνέντευξης μοιάζει να την «αδειάζει» και γενικά δείχνει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν έχει πλήρη επίγνωση του τι έχει συμβεί.

«Πέτρο μιλήσαμε στο τηλέφωνο και σου είπα μάθε την αλήθεια. Και σου είπα και εγώ θα μάθω την αλήθεια. Ηταν ηθικό να υποστηρίξω τη Ρούλα μέχρι το τέλος. Μέχρι τώρα που σου μιλάω δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω, νομίζω πως μιλάμε για άλλη γυναίκα», τόνισε ο Μάνος Δασκαλάκης μιλώντας στον Πέτρο Κουσουλό και το e-reportaz.gr.

Οταν αρρώστησε η Τζωρτζίνα

Για το πότε πληροφορήθηκε ότι η Τζωρτζίνα έχει πρόβλημα απάντησε: «ήταν στο χωριό η Ρούλα με τους δικούς της και με παίρνουν ένα πρωί και μου λένε η Τζωρτζίνα θέλει να πάει στο νοσοκομείο. Μου κίνησε την περιέργεια γιατί η Τζωρτζίνα δεν ήθελε ποτέ να πάει στο νοσοκομείο. Ποτέ. Φοβόταν τους γιατρούς όπως όλα τα παιδιά. Πάνε στο νοσοκομείο, το παιδί ήταν λίγο απόμακρο από εμένα, δεν ήταν το παιδί που ήταν με εμένα δεν μου μίλαγε αρκετά. Μπαίνει μέσα στο νοσοκομείο, δεν με άφηναν να μπω λόγω COVID. Εγώ μπήκα την τελευταία μέρα το πρωί που έπαθε την ανακοπή και νομίζω και το προηγούμενο βράδυ λίγο». 

Η Τζωρτζίνα ήταν «πολύ πεσμένη» και «επειδή έχω πάρει τους ιατρικούς φακέλους και έλεγαν πως το παιδί ήταν μια χαρά και είχε οξυγόνο, εγώ αντίκρισα ένα παιδί που έπεφτε το οξυγόνο του μπροστά μου και είχε 27.000 λευκά, είναι λοίμωξη είναι κάτι άλλο όταν το όριο είναι 10.000. Και όντως μας είχαν πει για αρχή βρογχοπνευμονίας γιατί ήταν ειδικευόμενοι γιατροί αυτοί που μας έκαναν την ενημέρωση, εμένα τουλάχιστον. Οντως είπαν για αρχή γαστρεντερίτιδας. Και την κράταγαν επίμονα γιατί υπήρχε το ιστορικό και 10 μέρες πριν ήμασταν εκεί με την Ιριδα». 

Η Τζωρτζίνα παθαίνει την ανακοπή «φεύγω τρέχοντας να πάω στο νοσοκομείο. Η ειδικευόμενη έπεσε πάνω στο παιδί, τους έκανε όλους την άκρη με δύο ενέσεις και ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ. Να την έχει καλά ο Θεός. Μετά ήρθε και ο αναισθησιολόγος, μετά από εμένα, ξεκίνησε την εξειδικευμένη ΚΑΡΠΑ και στα 55 λεπτά ακούμε μία σιωπή και το παιδί επανέρχεται. Εβαλε τα κλάματα όλο το ιατρικό προσωπικό. Το παιδί διακομίστηκε στο Ρίο, την έβαλαν σε υποθερμία για να μην προχωρήσει η υποξία». 

«Και εκεί ξεκινάει η πιο τραγική περίοδος της ζωής μας. Το τρίτο και το τελειωτικό χτύπημα. Να είμαστε όλοι έξω να παρακαλάμε το παιδί να ζήσει. Να ρωτάμε αν θα του αφήσει κάποιο πρόβλημα, αν θα ζήσει, αν θα περπατήσει ξανά», είπε ο Μάνος Δασκαλάκης. Στο Ρίο «εγώ είπα στη Ρούλα να φύγει και έκατσα, της λέω φύγε να έρθεις το πρωί. Μην ξεχνάς η Ρούλα ήταν στο Καραμανδάνειο τόσες μέρες. Εγώ νομίζω έκατσα και παραπάνω από τρεις μέρες και μου είπε ο κ. Ηλιάδης φύγε να ξεκουραστείς και πως αν συμβεί κάτι θα σε πάρω τηλέφωνο».

Οι συμπεριφορές της Ρούλας

Για τις συμπεριφορές που είχαν η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης στο νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες ο πατέρας ήταν πιο συναισθηματικός απέναντι στην Τζωρτζίνα και η μητέρα «ψυχρή» απάντησε: «δεν θέλω να δικαιολογήσω κανέναν, θα πω τα πράγματα όπως είναι. Η Ρούλα ήταν μπροστά σε τρία συμβάντα μέχρι εκείνη την περίοδο, στην Μαλένα, την Ιριδα και την Τζωρτζίνα. Η Ρούλα ήταν σε ένα σπίτι που έκλαιγε όλη μέρα. Ολη μέρα. Η Τζωρτζίνα της έλεγε κοίτα εγώ με τον μπαμπά δεν κλαίμε, είμαστε δυνατοί. Μέσα στη ΜΕΘ έμπαινε και δεν έκλαιγε. Την κοιτούσαν όλοι περίεργα. Ηταν πολύ δύσκολη η θέση μου. Ειχα να διαχειριστώ τη Ρούλα, το παιδί που δεν ήξερα αν θα ξυπνούσε, αν θα μιλούσε. Ηταν και δικιά μου προτροπή να μην ακολουθήσουμε τους ψυχολόγους στο Χαμόγελο του Παιδιού. Πίστευα πως μπορούσα να το διαχειριστώ. Οπως και η Ρούλα φαινόταν ότι δεν είχε πρόβλημα. Κοιτούσαμε πως θα κάνουμε καλά το παιδί μας, όχι εμάς. Και στο ξαναλέω μέχρι τότε δεν είχε δώσει το παραμικρό σημάδι». 

Τρία στα τρία παρουσία της μάνας...

«Τρία στα τρία παρουσία της μάνας. Οταν στο δεύτερο παιδί παίρνεις μια αγενεσία φλεβόκομβου και περιμένεις μία γονιδιακή διάγνωση τι θα έλεγες; Θα πεις ότι υπήρχε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα. Μία ιατροδικαστική δεν την έχω πάρει στα χέρια μου, της Μαλένας, μέχρι εκείνη την ώρα. Είμαι στα δικαστήρια και δεν ξέρω καν που βρίσκεται η υπόθεση. Εκεί συνομιλώ με τον κ. Τσαντίρη μετά την ανακοπή και του λέω έγινε αυτό και μου λέει θα το ψάξω και θα στείλουμε την καρδιά της Μαλένας στην Ιταλία και θα το βρω. Μείναμε εκεί, δεν έχω πάρει απάντηση. Η απάντηση μου ήρθε την ημέρα της συνέντευξης στο STAR. Ο γονιδιακός μου ήρθε μετά. Τι να αποκλείσω εγώ; Πώς να μου έρθει υπόνοια εμένα και σε άλλους 20 ανθρώπους, 30 ανθρώπους και των δύο οικογενειών. Μην ακούς τους μάρτυρες γιατί δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί. Τόσο καιρό γιατί δεν μιλούσαν; Όλοι τώρα βγήκαν. Κανένας φίλος μου δεν ήρθε να πει πως συμβαίνει κάτι γιατί όταν περιμένεις γονιδιακό έλεγχο και λες πως είναι μάλλον κάτι γονιδιακό. Σου έλεγαν όλοι πως είναι μάλλον γονιδιακό. Ποιανού το μυαλό να πάει πως η μάνα έκανε κακό στα παιδιά της;».

Ποιο το όφελος να σκοτώσω την σπιτονοικοκυρά;

Αναφορικά με το θάνατο της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού, ο Μάνος Δασκαλάκης σημείωσε: «Τη σπιτονοικοκυρά καταρχήν δεν τη φύλαγε η Ρούλα. Η Ρούλα τη φύλαγε στις αρχές. Μετά μπήκε άλλη γυναίκα, αλλάξανε τρεις γυναίκες μέχρι να «φύγει» η σπιτονοικοκυρά. Τη σπιτονοικοκυρά την πήγαμε εμείς την πρώτη φορά στο νοσοκομείο».

Περιέγραψε πως τότε είχε πέσει και είχε σπάσει το πόδι της και όπως είπε «την επαναφέραμε γιατί είχε χάσει τα λογικά της. Τη βγάλαμε από το νοσοκομείο, της πήραμε ορθοπεδικά κρεβάτια, τα πάντα. Η γυναίκα καταρχήν έπαιρνε μια σύνταξη. Ούτε λεφτά είχε, ούτε τίποτα. Εμείς της δίναμε τα ενοίκια κανονικά, με αποδείξεις, μπορεί να φανεί, υπάρχουν τα πάντα και στις φορολογικές δηλώσεις. Δεν υπήρχε κανένα όφελος. Καταρχήν για να σκοτώσεις μια γυναίκα από τη στιγμή που δε σου έχει γράψει το σπίτι, δεν έχεις όφελος. Όχι επειδή δεν σου έχει γράψει το σπίτι, δεν έχεις όφελος να τη σκοτώσεις».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.