Νέα τροπή έχουν πάρει οι έρευνες της Αστυνομίας μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η συμπεριφορά της μητέρας των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των Αρχών με εγκληματολόγους και γιατρούς να προσπαθούν να βγάλουν άκρη με την ψυχρή γυναίκα που δηλώνει συνεχώς πως δεν είναι η δολοφόνος του παιδιού της.
Στην ψυχοσύνθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και η Δρ. Εγκληματολογίας, Δέσποινα Σβουρδάκου, η οποία μιλώντας στην τηλεόραση του Mega έκανε λόγο για ένα δύσκολο προφίλ της κατηγορουμένης. «Η επιστήμη θα δώσει τις απαντήσεις και σαφώς η Αστυνομία. Βήμα βήμα μαζεύουν τα στοιχεία που είναι αποδείξεις για να δούμε τι έχει γίνει, ποια είναι η αλήθεια. Πάντοτε προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια χωρίς να αδικήσουμε», είπε η κυρία Σβουρδάκου.
Η εγκληματολόγος τόνισε πως η έρευνα που γίνεται είναι βήμα βήμα από την καθημερινότητα των πρωταγωνιστών μέχρι και την τελευταία στιγμή. «Χτίζεται ένα πολύ δύσκολο προφίλ και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι. Από την πρώτη στιγμή είδαμε μια μητέρα άκαμπτη, ψυχρή και θεωρώ έτσι θα συνεχίσει να είναι η στάση της, όμως επειδή βλέπουμε τώρα να μπαίνουν και άλλα πρόσωπα στην υπόθεση που θα καταθέσουν, θα υπάρχει μάχη των πρωταγωνιστών, μια δράση και αντίδραση», ανέφερε η Δέσποινα Σβουρδάκου, ενώ συμπλήρωσε πως: «Τώρα αρχίζει να χτίζεται το πραγματικό προφίλ».
O Γιώργος Παπαζήσης, αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, αναφέρθηκε από την πλευρά του στην υπόθεση σχολιάζοντας την κεταμίνη που έλυσε ουσιαστικά το θρίλερ. Σχετικά με την αναισθητική ουσία που βρέθηκε στη μικρή Τζωρτζίνα, ο κ. Παπαζήσης είπε μιλώντας στο Mega: «Τα φάρμακα, εκτός κεταμίνης, που βρέθηκαν ήταν τρία αντιεπιληπτικά. Πρέπει να δούμε τι ακριβώς χορηγούσαν εκείνη την περίοδο οι γιατροί για να ξέρουμε αν ήταν μέσα στη φαρμακευτική αγωγή».
Όσον αφορά τις 9 φορές που η 33χρονη φέρεται να χορήγησε κεταμίνη ο καθηγητής εξήγησε ότι πρόκειται για συστηματική δηλητηρίαση του κοριτσιού. «Η κεταμίνη μεταβολίζεται, μέσα σε 2 ώρες μπορεί να εξαφανιστεί από το αίμα. Στα ούρα παραμένει κάποιες ώρες περισσότερο. Από τη στιγμή που είχαν μπει οι υποψίες εγκλήματος, οι Αρχές μπήκαν στη διαδικασία ενός γενικευμένου ελέγχου από όπου εντοπίστηκε η κεταμίνη», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον κ. Παπαζήση, η κεταμίνη είναι ένα «club drug» το οποίο χρησιμοποιείται εκτεταμένα στη διασκέδαση και μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί εύκολα.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.