Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ψυχολογικό προφίλ της Ρούλας Πισπιρίγκου προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν ψυχολόγοι και ψυχίατροι, οι οποίοι λόγω της υπερέκθεσης της 33χρονης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στα ΜΜΕ, έχουν πολύ υλικό για να δουλέψουν. Κοινή συνισταμένη όλων, ότι πρόκειται για μία γυναίκα που έχει σώας τας φρένας και είχε απόλυτη επίγνωση του τι έκανε... Η υπόθεση της Πάτρας έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη που παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Η συμπεριφορά της 33χρονης που είναι αντιμέτωπη με τη βαριά κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των επιστημόνων που εκτιμούν ότι ενδεχομένως υπάρχει και ένα στοιχείο σαδισμού στην περίπτωσή της. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κυρίας Μυρσίνης Κωστοπούλου, η οποία είπε για την Πισπιρίγκου ότι «φαντασιωνόταν τον τρόπο με τον οποίο θα πέθαιναν τα παιδιά. Υπάρχει ένας σαδιστικός θρίαμβος μέσα από τον θάνατο των παιδιών. Η ενασχόλησή της με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν τρόπος ζωής, και όχι η απώλεια. Την ενδιέφερε να προβάλει τον εαυτό της», επεσήμανε, η ψυχολόγος, σχολιάζοντας στο MEGA, ανάρτηση της 33χρονης, τρεις μήνες μετά τον θάνατο της Μαλένας.

Η σοκαριστική ανάρτηση

Η ανάρτηση παγώνει το αίμα και εγείρει ερωτήματα:

-Μαμά φοβάμαι

-Μη φοβάσαι! Εγώ είμαι εδώ!

-Μαμά δε μπορώ να αναπνεύσω!

-Πάρε με αγκαλιά, κλείσε τα μάτια και πάμε ένα ταξίδι όπου δεν θα υπάρχει πόνος.

-Κράτα Θεέ μου τον παράδεισο δροσερό, θα έρθουν θα παιδιά να παίξουν.

Λέων: «Η μητέρα μιλούσε κι έλεγε πάρα πολλά»

«Η μητέρα μιλούσε και έλεγε πάρα πολλά. Βλέπουμε ότι η μητέρα μιλά και με τους γιατρούς και εγείρουν το ενδιαφέρον αυτές οι συνομιλίες», σχολίασε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος μιλά πλέον ξεκάθαρα για δολοφονίες και στα άλλα δύο κοριτσάκια, την Μαλένα και την Ιριδα, που μένει απλά να αποδειχθούν.  «Η Ρούλα Πισπιρίγκου διαχωρίζει τις συνθήκες θανάτου των δύο πρώτων παιδιών με της Τζωρτζίνας. Η φράση που αναφέρεται στην ανάρτηση, μιλά για την έλλειψη οξυγόνου, που και στα 2 πρώτα παιδιά είναι το κύριο χαρακτηριστικό. Τα τραύματα είναι πολύ σημαντικά και είναι σημαντικό που διακρίνει την πορεία θανάτου των 2 παιδιών από την πορεία της Τζωρτζίνας. Οι συνθήκες θανάτου των δύο παιδιών είναι κοινές», συμπλήρωσε.

«Ισως υπάρχει και ένα στοιχείο σαδισμού»

Από την πλευρά του, ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης, εκτίμησε ότι στην περίπτωση της Ρούλας Πισπιρίγκου υπάρχει κι ένα στοιχείο σαδισμού. Σχολιάζοντας τη φράση «το μεγάλο επεισόδιο δεν έχει έρθει ακόμη» που είχε πει η 33χρονη στους γιατρούς λίγο πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα, σημείωσε ότι σε τέτοιες προσωπικότητες συναντάμε μια αντίληψη ότι οι υπόλοιποι ξέρουν λιγότερα πράγματα από τους ίδιους, ίσως γιατί και οι ίδιοι έχουν οργανώσει εγκληματικές ενέργειες και θέλουν να βγάλουν «άχρηστους» τους υπόλοιπους.

Επίσης, τονίζει ότι ίσως υπάρχει και ένα στοιχείο σαδισμού στην περίπτωση της Ρούλας Πισπιρίγκου, εφόσον αποδειχθεί ότι πειραματιζόταν με τις δόσεις αυτής της ουσίας, προκαλώντας συμπτώματα αρκετές φορές, κρίνοντας ότι αυτά τα συμπτώματα ταιριάζουν με τις παρενέργειες που έχει η κεταμίνη στον άνθρωπο στις τοξικές δόσεις. Σύμφωνα με τον ψυχίατρο, ίσως υπήρχε ένας πειραματισμός με τον πόνο που υποδεικνύει σαδισμό. Βέβαια, απαραίτητο πρώτα είναι να εξεταστεί η κατηγορούμενη από ψυχιάτρους, ώστε να υπάρχουν περισσότερα δεδομένα, ενώ όσον αφορά στο αν μπορούν να της αναγνωριστούν ελαφρυντικά ήταν απόλυτος λέγοντας ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται.

Το ίδιο υποστήριξε μεταξύ άλλων κι ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος χαρακτήρισε την Πισπιρίγκου «ξερόλα» μεταξύ άλλων. Ο κ. Σούρας αναφερόμενος στη φερόμενη παιδοκτόνο μίλησε για ένα προβληματικό άτομο που «σε οποιοδήποτε νοσοκομείο κι αν πηγαίνει προκαλεί πρόβλημα. Βλέπουμε μία γυναίκα που είναι ξερόλας, απευθύνεται στους γιατρούς σαν να είναι γιατρός, συμπεριφέρεται στο νοσηλευτικό προσωπικό σαν να είναι υποδεέστερο, θέλει να αναλάβει την ευθύνη για να κάνει τα πάντα. Βγάζει μία μοχθηρία», δήλωσε ο ψυχίατρος. Δεν πρόκειται για έναν άρρωστο άνθρωπο, πρόσθεσε ο κ. Σούρας, αλλά για διαταραχή προσωπικότητας.

«Αυτοί οι άνθρωποι, η μαμά και η αδερφή, δεν έχουν από πίσω κανέναν άνθρωπο να τους συμβουλέψει, να τους πουν να σιωπήσουν; Η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας της κάνουν χειρότερο κακό. Δυσκολεύουν κι άλλο την κατάσταση. Της προσθέτουν περισσότερες αδικίες όταν λένε ότι η αστυνομία έδειρε τη Ρούλα», συμπλήρωσε ο κ. Σούρας.

«Η Πισπιρίγκου τα έχει 400»

Η ψυχολόγος - νευροψυχολόγος Ναταλί Βέλτση από την πλευρά της, μιλώντας στη Ναταλία Γερμανού είπε πως «ζήτησα να μην αντιμετωπιστεί η κατηγορούμενη ως ψυχωτικός ασθενής, σαν ασθενής που λόγω της ασθένειάς του δεν ξέρει τι κάνει. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν τι κάνουν και επιτίθενται αμυνόμενοι, δεν φταίνε.

Η απόδειξη ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είναι έτσι είναι η όλη συμπεριφορά της. Βλέπουμε έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να χειριστεί τα πάντα, μαγείρευε καταστάσεις, άρα ξέρει πολύ καλά τι κάνει, τα έχει 400. Αλλωστε κοντά στους θανάτους, αν είμαι ένας ψυχωτικός ασθενής που δεν ξέρω τι κάνω, δεν πάω να σκοτώσω κάποιον και μετά είναι σαν μη συνέβη τίποτα. Αν βρισκόταν σε επεισόδιο θα είχε παρεκκλίνουσα συμπεριφορά, και θα είχε γίνει αντιληπτό από όλους.

Αυτά διαρκούν μια ζωή, δεν πάω το κάνω και μετά είμαι καλά. Δείχνει ότι τα είχα 400. Είναι ανάλγητος άνθρωπος, δεν νιώθει ντροπή τύψεις πόνο. Άλλο η ψύχωση με τον σύντροφο της. Το θέμα της είναι το "εγώ" και το "να καταφέρω τον στόχο μου"».

«Το τρίτο παιδί βασανίστηκε, επέδειξε αβάσταχτη μητρική απάθεια»

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και τα λεγόμενα της ψυχολόγου Στέλλας Αργυρίου στη δημόσια τηλεόραση, η οποία τόνισε ότι η Πισπιρίγκου «επέδειξε αβάσταχτη μητρική απάθεια», στο διάστημα των δύο μηνών από το θάνατο της Τζωρτζίνας μέχρι τη σύλληψή της. Περιέγραφε όλα αυτά που συνέβησαν στα παιδιά της με ένα αποστασιοποιημένο ύφος. Αναφερόταν σε αυτά που συνέβησαν με τη λέξη “περιστατικό”, δεν χρησιμοποιούσε κτητικές αντωνυμίες». Η συμπεριφορά αυτή αποδεικνύει ότι έχει «ψυχοπαθολογικά κι αντικοινωνικά χαρακτηριστικά». «Το να βγει κάποια διάγνωση τώρα δεν έχει κάποια ουσία. Θα είχε σημασία να είχε συμβεί πριν για να προλάβουμε να δούμε πώς θα το θεραπεύσουμε κι αν το άτομο που πάσχει από κάτι τέτοιο πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιο ειδικό», σημείωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Αυτό που έχει σημασία είναι γιατί δεν προλάβαμε. Έχει σημασία γιατί από το δεύτερο παιδί και μετά δεν προλάβαμε να σώσουμε το τρίτο παιδί, το οποίο όπως φαίνεται βασανίστηκε πάρα πολύ. Να δούμε πώς μπορούμε γενικότερα να γίνουμε η φωνή των αδύναμων, όπως τα παιδάκια. Συνέβαιναν πολλά σοκαριστικά πράγματα σε αυτή την οικογένεια...».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.