Με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να είναι κλεισμένη στα γραφεία του 11ου ορόφου της ΓΑΔΑ, οι αστυνομικές Αρχές κατάφεραν αρχικά να έχουν στα χέρια τους τον πιθανό δράστη της δολοφονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Αυτό ήταν το πρώτο ζητούμενο των εγκληματολόγων και ο νο1 στόχος τους επετεύχθη με απόλυτη επιτυχία. Για τους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο, η υπόθεση έχει «πολύ ψωμί» και ακόμη περισσότερες… εργατοώρες, ψάχνοντας όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν να βρουν για να ξετυλίξουν περισσότερο το «κουβάρι» σχετικά με τους άλλους δύο θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, αλλά και ακόμα έναν! Αυτόν της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.
Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Κεταμίνη προσπάθησε να χορηγήσει ξανά στη Τζωρτζίνα η Ρούλα Πισπιρίγκου
Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε στην εκπομπή Live News ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, ερευνάται εάν σχετίζεται με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας που έγινε τις τελευταίες ώρες στις Αρχές. «Κλειδί» για τη λύση του γρίφου με τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας ενδεχομένως αποτελεί η πρώτη ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα, η οποία την κατέστησε τετραπληγική: «Ο κόσμος που δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον για την υπόθεση Θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα γίνει ενδελεχής και αναλυτική έρευνα προκειμένου να αποδειχθεί αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια και στους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας τη Μαλένα και την Ιριδα. Η δικογραφία που έχει πάει στην εισαγγελία λέει ακριβώς το τι έχει συμβεί και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουν να αποδείξουν οι συνάδελφοί μου εάν υπάρχει εγκληματική ενέργεια και στα άλλα δύο παιδιά. Θα γίνει ενδελεχής έρευνα και προσωπική μου άποψη είναι ότι θα καταφέρουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση μέχρι τέλους», είπε ο κ. Μαυροειδάκος.
Τα στοιχεία που... φωτίζουν τις υποθέσεις Μαλένας και Ιριδας
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εκτιμά ότι το πρώτο επεισόδιο της Τζωρτζίνας όπου υπέστη ανακοπή στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πατρών, δεν έγινε με τη χορήγηση κεταμίνης ενδοφλέβια ή ενδομυϊκά καθώς αυτό θα γινόταν εύκολα αντιληπτό από τους γιατρούς και δεν υπήρξε κάποιο εύρημα. «Το πρώτο επεισόδιο της Τζωρτζίνας πιθανών συνδέεται με τα δύο πρώτα παιδιά και τους εξωγενείς παράγοντες που ενδέχεται να προκάλεσαν τον θάνατο με έλλειψη οξυγόνου», είπε στο STAR.
Παράλληλα, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης στη «σκιά» της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου, τόνισε ότι η υπόθεση αυτή θα γίνει case study και θα γραφτεί σε όλα τα βιβλία της ιατροδικαστικής: «Το όνομά της θα συζητηθεί σε όλο τον κόσμο. Είναι μια πολύ δύσκολη προσωπικότητα. Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για τη Μαλένα» είπε ο κ. Τσαντίρης στον ΣΚΑΙ και επεσήμανε πως αν χορηγήθηκε κεταμίνη στα άλλα δύο κορίτσια θα φανεί διότι μετά θάνατον δεν υπάρχει μεταβολισμός. Ταυτόχρονα ο κ. Τσαντίρης εκτίμησε πως χορηγήθηκε κεταμίνη και στη Μαλένα.
Η ανώνυμη καταγγελία για τη σπιτονοικοκυρά
Παράλληλα, ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς της 69χρονης γυναίκας στο σπίτι της οποίας ζούσε η οικογένεια Δασκαλάκη συνεχίζει να απασχολεί τις Αρχές. «Από τη στιγμή που υπάρχει μία ανώνυμη καταγγελία, εάν έχει γίνει κάτι στην υπόθεση αυτή, η έρευνα των αστυνομικών θα το αποδείξει. Είναι ένα από τα στοιχεία που παραμένουν ενεργά. Προσωπικά με συγκλονίζει ότι υπάρχει πιθανότητα να έγινε 9 φορές απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της Τζωρτυζίνας» κατέληξε ο κ. Μαυροειδάκος.
Ωστόσο, από την ανώνυμη αυτή καταγγελία για την 69χρονη σπιτονοικοκυρά, φαίνεται ότι ανοίγει και πάλι ο φάκελός της. Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο πατέρας των κοριτσιών διαχειριζόταν τα οικονομικά της σπιτονοικοκυράς με πληρεξούσιο και η σπιτονοικοκυρά απεβίωσε στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 σε ηλικία 69 ετών σε παθολογική κλινική της Πάτρας. Η γνωμάτευση για τον θάνατό της αφορούσε νεόπλασμα σε όργανα του σώματος και ιστολογική βλάβη. Την περίοδο 2014-2015 η γυναίκα είχε υπογράψει πληρεξούσιο σε συμβολαιογράφο, σύμφωνα με το οποίο όριζε τον πατέρα των τριών κοριτσιών ως πληρεξούσιο για όλες τις οικονομικές συναλλαγές της. Παράλληλα, τον Μάρτιο του 2014 και τον Ιούνιο του 2016, λόγω προγενέστερων χρεών που είχε η οικογένεια της γυναίκας, έγιναν ενέργειες ανακοπής από δικηγόρο της Πάτρας και μπλοκάρεται η διαδικασία κατασχέσεων.
Υπάρχει η υποθήκευση του σπιτιού, όμως εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η γυναίκα, παρόλο που γνώριζε την κατάσταση της υγείας της, δεν είχε αφήσει διαθήκη. Μάλιστα, στην εκπομπή αναφέρθηκε και το γεγονός ότι η 33χρονη μητέρα εμφανιζόταν ως ανιψιά της σπιτονοικοκυράς, εξηγώντας πως το έκανε αυτό γιατί οι γιατροί δεν μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες ή πρόσβαση σε μη συγγενικό πρόσωπο και όπως υποστήριξε ήταν ο μόνος άνθρωπος που είδε μέσα στο νοσοκομείο τη σπιτονοικοκυρά.
Τα άλλα δύο πρόσωπα που ερευνούν οι Αρχές
Στο «κάδρο» της Αστυνομίας έχουν μπει ακόμη δύο πρόσωπα, που δεν μπορούν να αποκαλυφθούν ακόμη. Επίσης, οι αστυνομικοί αναζητούν από ποιον και πώς προμηθεύτηκε η ουσία της κεταμίνης, για το λόγο αυτό έχει «γίνει φύλλο και φτερό το κινητό της 33χρονης» μητέρας. Τα στοιχεία βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να ανιχνευθούν οι κινήσεις της. Παράλληλα, ερευνάται και ο τρόπος που χορηγήθηκε η ουσία στην Τζωρτζίνα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τη ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί είχαν στη διάθεσή τους πληροφορίες γύρω από την ουσία κεταμίνη εδώ και 3 εβδομάδες.
Έγινε ο εντοπισμός από το εργαστήριο τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια προκειμένου να ελεγχθεί και η ποσότητα, στάλθηκε ένα δείγμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Μετά από συνεχείς επαληθεύσεις του δείγματος η αρμόδια ομάδα των ειδικών κατέληξε με απόλυτη βεβαιότητα, ότι η ποσοτική κλίμακα είχε φτάσει… στο Θεό, δηλαδή είχε χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα θανατηφόρα δόση. Με δεδομένο πως ο χρόνος δράσης της ουσίας είναι από 5 έως 20 λεπτά και αφού οι έρευνες απέδειξαν ότι μέσα σε αυτό το διάστημα ο μόνος άνθρωπος που βρισκόταν στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η υπόθεση είχε «λυθεί» για την ΕΛ.ΑΣ.
«Ερευνούν την κεταμίνη και σε άλλες περιπτώσεις»
Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», όπου ανέφερε ότι στο «κάδρο» των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ έχουν μπει πλέον και άλλα πρόσωπα του στενού οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος της κατηγορούμενης, με σκοπό να απαντηθούν και άλλα κρίσιμα ερωτήματα που θα «φωτίσουν» περαιτέρω την υπόθεση.
«Από τη στιγμή που βρέθηκε αυτή η ουσία που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή επέφερε τον θάνατο, στο δωμάτιο του παιδιού βρισκόταν όλη την ώρα η μητέρα και άρα είναι βασική ύποπτος. Στη δικονομία ύποπτος ίσον κατηγορούμενος. Ο Εισαγγελέας άσκησε τη δίωξη γιατί πλέον είναι για έγκλημα και τα αίτια δεν είναι παθολογικά. Ο ιατροδικαστής μιλά για ουσία που δεν είχε καμία σχέση με την φαρμακευτική αγωγή του παιδιού σε μεγάλη ποσότητα». Επιπλέον, ο κ. Καλλιακμάνης υπογράμμισε πως οι έρευνες για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της Ίριδας και της Μαλένας, δεν έχουν κλείσει και συνεχίζονται, ενώ οι αρχές θα ερευνήσουν την ενδεχόμενη σε άλλες περιπτώσεις. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά την περίπτωση του θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού: «Για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς πιστεύω, δεν ξέρω τι ενδείξεις υπάρχουν γιατί αυτά τα έχουν στα χέρια τους οι ανακριτικοί και προανακριτικοί υπάλληλοι, εάν χρειάζεται θα γίνει έρευνα με καταθέσεις και με άλλα στοιχεία, για να δουν εάν υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις».
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.