Μενού
  • Α-
  • Α+

Τέσσερις φορές μεγαλύτερη δόση κεταμίνης από αυτή που απαιτείται για να σκοτώσει ενήλικα βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλο στο Mega ενώ φαίνεται πως και η προηγούμενη απόπειρα δολοφονίας του κοριτσιού έγινε ξανά με κεταμίνη. Τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα τώρα είναι αν υπήρχαν συνεργοί και πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου βρήκε την τόσο μεγάλη ποσότητα κεταμίνης

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: 9 απόπειρες κατά της Τζωρτζίνας - Πισπιρίγκου στους γιατρούς: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα!»

Πάντως, η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει να δηλώνει «αθώα» για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και υποστηρίζει στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε τι είναι η κεταμίνη και πώς τυχαία αφού ερωτήθηκε, γκούγκλαρε να δει τι είναι. 

Ωστόσο, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, στη Τζωρτζίνα έγιναν εννέα συνολικά απόπειρες όσο εκείνη νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Πάτρας και στο νοσοκομείο Παίδων. Η Τζωρτζίνα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, δεν είχε κανένα επεισόδιο όσο ήταν στο Ωνάσειο, όπου της έγινε και ο γονιδιακός έλεγχος αλλά ούτε και στις ΜΕΘ. Μάλιστα, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητούσε πάντα μονόκλινο και ζητούσε πάντα να μάθει αν στο δωμάτιο υπάρχουν κάμερες ενώ τονίζεται ότι και τα εννέα επεισόδια στη Τζωρτζίνα έγιναν απουσία των γιατρών.

Τα επεισόδια στη Τζωρτζίνα που οδήγησαν στον θάνατό της

Τις πρώτες 24 ώρες η Τζωρτζίνα δεν είχε κανένα επεισόδιο. Τη δεύτερη μέρα, όμως, η Τζωρτζίνα είχε ένα ακόμη επεισόδιο, το οποίο διήρκησε 3,5 λεπτά. Οι γιατροί τότε πρόλαβαν να εξετάσουν τη Τζωρτζίνα και να την κρατήσουν στη ζωή. Η Τζωρτζίνα, από τις 28 έως τις 29 Ιανουαρίου, παρουσιάζει ανάλογα επεισόδια μικρής διάρκειας. Στις 29 Ιανουαρίου η Τζωρτζίνα εμφανίζει επεισόδιο άπνοιας. Η Τζωρτζίνα μπαίνει ξανά στη ΜΕΘ, οι γιατροί τη διασωληνώνουν και το μεσημέρι χάνει τη ζωή της.

«Από την Υπηρεσία μας εξετάστηκε το σύνολο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού τόσο στο Ωνάσειο όσο και στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Κατά τη νοσηλεία στο Ωνάσειο δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στο παιδί. Επίσης, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο διαβιβαστικό για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Η απαίτηση που είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου από τους γιατρούς για τη Τζωρτζίνα

Σύμφωνα με τις καταθέσεις που έδωσαν στους αστυνομικούς μάρτυρες, η Ρούλα Πισπιρίγκου συνόδευε πάντα τη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο. Μάλιστα, όταν η 9χρονη νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ζητήσει από τον γιατρό που είχε εφημερία, να μείνει σε μονόκλινο μαζί με την κόρη της. Πάντα επέμενε να μάθει αν υπάρχουν κάμερες στο δωμάτιο και όταν οι γιατροί ρωτούσαν τον λόγο των επίμονων ερωτήσεών της, η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωνε αγχωμένη επειδή έλεγε ότι αφήνει τα πράγματα στο δωμάτιο και φοβάται για κλοπές.

«Κάποια από τα φάρμακα που εχορηγούντο στο παιδί ήταν ενδοφλέβια και κάποια από τη γαστροστομία που έφερε για τη σίτισή του. Η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι' αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί. Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα», αναφέρεται επίσης στο διαβιβαστικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.