Το «κουβάρι» του απόλυτου θρίλερ με τα νεκρά αδέλφια στην Πάτρα ξετυλίγεται σιγά - σιγά, καθώς καθημερινά φτάσουν στο φως της δημοσιότητας λιγοστά, αλλά σημαντικά στοιχεία γύρω από τους θανάτους των παιδιών. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων που ήδη από την περασμένη εβδομάδα είχε μιλήσει για στοιχεία που αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της ασφυξίας πίσω από τους θανάτους της Μαλένας και της μικρής Ιριδας, έκανε μία ανάρτηση στο Facebook, κοινοποιώντας ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής για να συνδέσει τα ευρήματα περί εκφύλισης ηπατικών κυττάρων των δύο παιδιών με τη βιβλιογραφία!
«Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες» σημείωσε ο ίδιος, ενώ μιλώντας στο Live News του MEGA τόνισε πως «ή θα πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό γενετικό λόγο για να μπορούν να αιτιολογηθούν ή όλα τα ενδεχόμενα, μα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά»!
Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Ο πατέρας φιλοξενείται από άλλη γυναίκα» - Τι υποστήριζε η Ρούλα Πισπιρίγκου
Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, τόνισε πως για τον θάνατο της Μικρή Μαλένας το 2019 στο νοσοκομείο «Ελπίς», οι νέες εξετάσεις φαίνεται πως επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει εκφύλιση κυτταροπλάσματος στο συκώτι του παιδιού. Τότε, οι ιατροδικαστές εκτίμησαν ότι τα αίτια του θανάτου ήταν παθολογικά, καθώς δεν υπήρχε τότε η έρευνας του τμήματος Ανθρωποκτονιών. Απέδωσαν την εκφύλιση στη χημειοθεραπεία που έκανε το παιδί. Αγνόησαν όμως το γεγονός ότι μία μέρα πριν, οι εξετάσεις του παιδιού ήταν «καθαρές». Σήμερα, οι ιατροδικαστές απορρίπτουν κάθε πιθανότητα θανάτου σε παθολογικά αίτια και το αποδίδουν είτε σε υποξία, είτε σε ασφυκτικό θάνατο είτε σε τοξική παρέμβαση!
Το «σκηνικό» με τη μητέρα των παιδιών στην κηδεία
Όλα αυτά λίγες ώρες μετά τις τελευταίες δηλώσεις της 33χρονης μητέρας στο Star και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Αυτή τη φορά δεν μιλάει για τα δραματικά γεγονότα και την πορεία της έρευνας, αλλά για τις τελευταίες καταγγελίες από την οικογένεια της πρώην συντρόφου του άντρα της.
«Πριν δύο ημέρες, κατέβαινα τον δρόμο του σπιτιού μου για να παραλάβω ένα δέμα και περνώντας μπροστά από ένα καφενείο, καθόταν η μητέρα της κοπέλας. Την άκουσα να λέει ''αυτή είναι''. Μας πλησίασαν προσπαθώντας να μας προκαλέσουν. ''Αυτή είναι η καταραμένη'', είπε για μένα απευθυνόμενη στη φίλη της. Εγώ δεν αντέδρασα, ούτε η αδελφή μου και μπήκαμε στο σπίτι μας», τόνισε η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Είχαν προηγηθεί άλλα τρία επεισόδια, με τους ψυχραιμότερους σε όλες τις περιπτώσεις να παίζουν ρόλο πυροσβέστη. Όπως είχε συμβεί σε κηδεία…
Η 33χρονη μητέρα των αδικοχαμένων παιδιών πάντως δίνει τη δική της εκδοχή… «Ήμασταν σε κηδεία τρίτου προσώπου, δεν είχε καλά καλά σαραντίσει η Τζωρτζίνα. Η μάνα της κοπέλας πέρασε από μπροστά μας και είπε απευθυνόμενη προς τον σύζυγό μου, είπε: “Οπως πέθανε το δικό μου, να πεθάνουν και τα δικά σου”. Εάν ήταν τόσο σοβαρό το επεισόδιο, όπως η ίδια λέει, γιατί δεν κάλεσε την αστυνομία;» ανέφερε.
Πλέον η 33χρονη περιμένει τα νεότερα από τις έρευνες και αξιολογεί μαζί με τον Απόστολο Λύτρα που την εκπροσωπεί όλα τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Το πένθος της μητέρας των τριών παιδιών της Πάτρας - Τι εξηγούν οι ειδικοί
Τι δείχνουν οι κλυδωνισμοί στη σχέση του ζευγαριού της Πάτρας και οι συμπτώσεις με την επιδείνωση της υγείας των παιδιών. Η ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, Νάσια Σκαμπαρδώνη μίλησε στην εκπομπή «Live News» για τον τρόπο που πενθούν οι γονείς των τριών παιδιών στην Πάτρα. Τόνισε πως οι άνθρωποι πενθούν διαφορετικά και εξαρτάται από τα προσωπικά χαρακτηριστικά του καθενός, το πώς θα βιώσει τη θλίψη του. «Η θλίψη χρειάζεται χρόνο για ενδοσκόπηση, για περισυλλογή, για να ορίσω τη νέα μου ταυτότητα» συμπλήρωσε η κ. Σκαμπαρδώνη.
Επισήμανε πως οι γονείς των παιδιών δεν έχουν προλάβει να θρηνήσουν, καθώς παράλληλα έχουν να διαχειριστούν το κομμάτι των ερευνών αλλά και τον κόσμο που είναι θυμωμένος και ζητά απαντήσεις. «Η αποστασιοποίηση των γονιών έχει θυμώσει την κοινωνία, καθώς έχουμε σύμφωνα με την κουλτούρα, μία συγκεκριμένη εικόνα ενός ανθρώπου που πενθεί» πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.