Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία αναφορικά με τα τελευταία λεπτά της ζωής της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα και τον τρόπο που το μικρό κορίτσι έφυγε από τη ζωή, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Οπως αποκάλυψε το MEGA, οι online καταγραφές του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στην καρδιά του παιδιού, δεν έδειξαν κανένα απολύτως πρόβλημα και ο βηματοδότης δεν είχε ενεργοποιηθεί, παρά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, για πρώτη και τελευταία φορά, το μοιραίο βράδυ, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Αρχίζουν οι καταθέσεις για τους θανάτους των τριών κοριτσιών

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα λεπτά επειδή η 9χρονη εμφάνισε βραδυκαρδία, μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου, φαινόμενα τα οποία - όπως λένε - δεν μπορούν να εξηγηθούν από παθολογικό αίτιο, αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση - αίτιο. Αυτές οι καταγραφές δεν έδειχναν κανένα πρόβλημα και ο βηματοδότης που είχε τοποθετηθεί δεν είχε ενεργοποιηθεί. Η βλάβη ήταν τέτοια που οι αναφορές των γιατρών αφήνουν σαφή ερωτηματικά.

Αρχίζουν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Η παραπάνω αποκάλυψη θα ληφθεί υπόψιν από τις ανακριτικές αρχές, καθώς αποτελεί κρίσιμο στοιχείο που μπορεί να εξηγήσει τον θάνατο του κοριτσιού. Η υπόθεση θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα έχει δημιουργήσει ερωτηματικά που αναμένεται να απαντηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα οι καταθέσεις των γιατρών και των ιατροδικαστών που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση.

Οι καταθέσεις 15 γιατρών και νοσηλευτών από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, οι αναφορές 7 ιατροδικαστών, αλλά και τα πορίσματα δύο ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες 20 μέρες, αναμένεται να φωτίσουν τις συνθήκες των τριών θανάτων των τριών κοριτσιών ηλικίας 6 μηνών, 3,5 και 9 ετών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα. Τα τρία παιδιά έχασαν ξαφνικά τη ζωή τους μέσα σε διάστημα 32 μηνών. 

Κύρια εστίαση του ενδιαφέροντος των ερευνητών της ΕΛ.ΑΣ. αφορά ο θάνατος της τελευταίας από τα κορίτσια, της 9χρονης Τζωρτζίνας, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» πριν από λίγες ημέρες, που φαίνεται να σχετίζεται με ανακοπή καρδιάς, αλλά, όμως, έχει ιδιόμορφες, δραματικές ομοιότητες με τους θανάτους των δύο αδερφών της. Σε μια έρευνα που θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή, με στελέχη των αρμόδιων Αρχών να αναφέρουν ότι «θα δοθεί μια ασφαλής απάντηση γιατί απεβίωσαν, με απροσδιόριστα αίτια θανάτου, τρία μικρά παιδιά της ίδιας οικογένειας.

Αν δεν πρόκειται για εξάντληση του νόμου των πιθανοτήτων ή για κάτι που δεν αντελήφθησαν δεκάδες επιστήμονες που ασχολήθηκαν με καθένα από αυτά τα συμβάντα, τότε μπορεί να υπάρχει δυστυχώς μια σκόπιμη ενέργεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι εξετάζουμε κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις στο εξωτερικό, οι περισσότερες από τις οποίες είχαν ύποπτα ευρήματα. Μέσα στον επόμενο μήνα θα δοθεί μια ασφαλής απάντηση και τότε ίσως το θρίλερ αυτό αποκτήσει μια νέα διάσταση», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Κρίσιμες θεωρούνται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας για να διαπιστωθεί όχι μόνο γιατί απεβίωσε, αλλά και γιατί είχε την ανακοπή πριν από ένα χρόνο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Αναρτήσεις και παρόμοιες υποθέσεις του εξωτερικού

Οι αστυνομικοί, όπως γράφει το Βήμα, έχουν ήδη ζητήσει τους τρεις ιατρικούς φακέλους των θανάτων των κοριτσιών και οποιεσδήποτε καταγραφές υπάρχουν από άλλες κρατικές Αρχές. Επιπλέον, συνεκτιμούν ιδιότυπες αναρτήσεις στα social media την τελευταία διετία από άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση. Διερευνούν ακόμη περιστατικά στο εξωτερικό – όπως στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ – που έχουν σημαντικές ομοιότητες με την υπόθεση στην Πάτρα και εξιχνιάστηκαν από τις τοπικές Αρχές. Μάλιστα, λόγω της ανάγκης διακρίβωσης τέτοιου είδους περίεργων συμβάντων, αποφασίστηκε σε ορισμένα νοσοκομεία στο εξωτερικό η τοποθέτηση επιπλέον καμερών σε χώρους του νοσοκομείου. 

Τι είπε η παιδίατρος της Μαλένας για τον θάνατό της 

Στο «Βήμα της Κυριακής» μίλησε και η Μαργαρίτα Μπάκα - Καγιά, παιδίατρος - ογκολόγος, διεθύντρια ΕΣΥ, που είχε χειριστεί το περιστατικό της Μαλένας, που ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 3,5 ετών. «Επρόκειτο για ένα δραματικό και δυσεξήγητο περιστατικό. Η κατάσταση του κοριτσιού μετά τη διάγνωση της οξείας λεμφαδενοπάθειας εξελισσόταν άριστα», λέει χαρακτηριστικά. Η ίδια είχε ενημερώσει τους γονείς ότι όλα πήγαιναν καλά και η νόσος νικήθηκε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.