Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν είναι αρκετή η πενθήμερη καραντίνα, ώστε να επιστρέψουν στη συνέχεια στην εργασία τους, για όσους νοσούν με κορονοϊό, σύμφωνα με την πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε όσοι νόσησαν με κορονοϊό δεν μπορούν να γυρίσουν την έκτη ημέρα στην εργασία τους, καθώς ακόμα νιώθουν αδύναμοι. Εκτίμησε, δε, πως για να επιστρέψει κάποιος χρειάζονται 10 ημέρες.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Ομικρον: Ηπιότερη, αλλά επικίνδυνη - Πότε θα «μηδενίσει»

«Θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που νοσούν με covid να γυρίσουν στη δουλειά τους την 6η μέρα. Και συμπτώματα να μην έχουν, η καταβολή που αισθάνονται δεν μπορούν να γυρίσουν και να δουλέψουν. Η εμπειρία μας πάνω σε αυτό το θέμα είναι μεγάλη για να πούμε την άποψή μας. Σαν νοσοκομειακοί γιατροί εκτιμούμε πως είναι αδύνατον να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους, πως θα πάνε να δουλέψουν; Δεν μπορεί ένας καταπονημένος άνθρωπος να γυρίζει την έκτη μέρα στη δουλειά του» είπε μιλώντας στο MEGA και συμπλήρωσε πως κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και το πενθήμερο δεν αρκεί για κάθε οργανισμό.

Τι πρέπει να κάνει ένας εργαζόμενος όταν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

Όσοι εργαζόμενοι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και είναι τριπλά εμβολιασμένοι θα πρέπει να φορούν για 10 ημέρες υποχρεωτικά διπλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας και την πέμπτη μέρα της νόσησης υπάρχει η σύσταση για διενέργεια PCR ή rapid test.

Για τους ανεμβολίαστους ή όσους έχουν κάνει μόνο τις δύο δόσεις θα μείνουν σε καραντίνα για πέντε ημέρες κι αν το επιτρέπει η φύση της εργασίας, θα δουλεύουν εξ αποστάσεως με τηλεργασία.

Εάν δεν το επιτρέπει η φύση της εργασίας τους, τότε όταν βρεθούν αρνητικοί στον κορονοϊό και επιστρέψουν στη δουλειά τους θα πρέπει να αναπληρώσουν τις μισές ώρες από εκείνες που αντιστοιχούν στις εργάσιμες ημέρες που βρίσκονταν στο σπίτι. Δηλαδή, εάν κάποιος έμεινε σε καραντίνα για πέντε εργάσιμες ημέρες (40 ώρες εργασίας) τότε θα πρέπει να αναπληρώσει τις 20 ώρες, δουλεύοντας εξτρά μία ώρα καθημερινά.

«Οι άνθρωποι είναι προβληματισμένοι. Έχουν τη νόσο, υποφέρουν και έχουν όλες αυτές τις διαδικασίες που θα πρέπει να διαχειριστούν», είπε η Ματίνα Παγώνη, περιγράφοντας την αγωνία των εργαζομένων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.