Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το Εφετείο Αθηνών όπου εκδικάζεται η έφεση που άσκησε το υπουργείο Παιδείας επί της πρωτόδικης απόφασης, η οποία έκρινε την απεργία-αποχή τους από την αξιολόγηση παράνομη, ζητώντας να κριθεί και καταχρηστική. Η εκδίκαση της έφεση που άσκησε το υπουργείο Παιδείας επί της πρωτόδικης απόφασης ξεκίνησε στις 11.30. Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ έχουν επίσης ασκήσει έφεση, με τις δύο πρώτες να λαμβάνουν ημερομηνία εκδίκασης στις 25 Ιανουαρίου 2022.
Ωστόσο, επειδή πρόκειται για εφέσεις επί της ίδιας πρωτόδικης απόφασης, είναι πιθανό ο ή η πρόεδρος του δικαστηρίου να αποφασίσει τη συνεκδίκασή τους σήμερα. Την απεργία στηρίζει με απόφασή της και η ΑΔΕΔΥ που επίσης κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας στην Αττική από τις 11:30 μέχρι τις 14:30.
Κλειστή για την ώρα είναι η Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Στα προπύλαια οι μαθητές
Την ίδια ώρα, συγκέντρωση πραγματοποιούν και φοιτητές και μαθητές στα Προπύλαια. Βασικά αιτήματα των μαθητών είναι η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Οι φοιτητές αντιδρούν για τα μέτρα προστασίας στις σχολές .
Προβλήματα στην πρεμιέρα σχολών
Στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε σήμερα το ποδαρικό εν αντιθέσει με την Αθήνα που άνοιξαν την περασμένη Δευτέρα τα Πανεπιστήμια, σημειώνεται μεγάλος συνωστισμός κι ουρές δεκάδων μέτρων έξω από ΠΑΜΑΚ και ΑΠΘ.
Οπως αναφέρει το thesstoday.gr, το κουδούνι του πρώτου εξαμήνου της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς βρήκε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να συνωστίζονται και να γνωρίζουν ταλαιπωρία προκειμένου να εισέλθουν εντός του κτιρίου. Μάλιστα η διεύθυνση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είχε γκρεμίσει τοίχο και έφτιαξε νέες εισόδους για τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους εκπαιδευτικούς, με στόχο ακριβώς να μην παρουσιάζονται εικόνες συνωστισμού.
Οι φοιτητές με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test συρρέουν κατά δεκάδες έξω από την είσοδο του ΠΑΜΑΚ, στην Εγνατία, με τον πρύτανη, Στυλιανό Κατρανίδη, να κάνει λόγο για φαινόμενα που παρατηρούνται από τις 7 έως τις 9 το πρωί. «Ηδη ανοίξαμε και άλλες θύρες για να μην ταλαιπωρούνται οι φοιτητές και θα κρατήσουμε τον έλεγχο τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που διαρκεί από τις 7 έως τις 9», τόνισε ο ο κ. Κατρανίδης, υπογραμμίζοντας ότι φέτος η κίνηση έχει αυξηθεί επειδή υπάρχουν και εκείνοι οι φοιτητές που λόγω τηλεκπαίδευσης βλέπουν για πρώτη φορά το Πανεπιστήμιο, παρόλο που φοιτούν ήδη δύο χρόνια.
Τεράστιες ουρές και συνωστισμός και στο ΑΠΘ.
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες εικόνες παρουσιάζονται και στις σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Πολυτεχνείο εκατοντάδες φοιτητές συνωστίζονται στα σκαλιά της σχολής, με στόχο να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτιρίου.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.