Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Mad Clip «έσκασε» στην ελληνική μουσική σκηνή με εντυπωσιακό τρόπο και κατάφερε σε λίγα χρόνια να γίνει ένας από τους κορυφαίους ενός είδους μουσικής που κερδίζει ολοένα και περισσότερο χώρο, ειδικότερα σε μικρότερες ηλικίες. Ο trapper από τη Νέα Υόρκη άφησε το στίγμα του στην ελληνόφωνη rap, πριν φύγει από τη ζωή σε ηλικία μόλις 34 ετών, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Διαβάστε ακόμη: Mad Clip: Σοκάρουν οι εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος

Ο ίδιος παραδεχόταν πως ζούσε στα άκρα. Δεν έχει περάσει άλλωστε και πολύ καιρός από τότε που «πρωταγωνίστησε» σε μία κινηματογραφική καταδίωξη που εν τέλει οδήγησε στη σύλληψή του υπερβολική ταχύτητα και παραβίαση κόκκινων φαναριών. «Eίμαι κοντράκιας, μού αρέσει η ταχύτητα… Σωστό ή λάθος, θα το κρίνει όποιος το κρίνει…» δήλωνε ο ίδιος λίγο αργότερα στα social media δείχνοντας τη φιλοσοφία που είχε.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από γονείς Έλληνες, όμως όπως είχε αποκαλύψει μετά τον χωρισμό τους ο ίδιος ήταν διαρκώς μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Το 2003 αρχίζει να ασχολείται με τη μουσική και μέχρι το 2016 έκανε rap αποκλειστικά σε αγγλικό στίχο. μετά από μία περιπέτεια στον στρατό, που όπως είχε πει τον έδιωξαν "ως απροσάρμοστο" θα βρεθεί στην Κύπρο και το 2016 οριστικά στην Αθήνα.

Η γνωριμία με τον Τάκι Τσαν και το «Είμαι τρελός»

Το 2016 θα γνωρίσει τον βετεράνο της ελληνικής ραπ σκηνής, Τάκι Τσαν, στο μαγαζί του οποίου έχει πάει για να κάνει τατουάζ. Εκείνος τον προτρέπει να κάνει μουσική με ελληνικό στίχο και κάπως έτσι προκύπτει το «Είμαι τρελός» με τη συμμετοχή και του άλλοτε μέλους των ΖΝ.

«Το βγάζουμε σε βίντεο και πρώτη φορά βλέπω τεράστια ανταπόκριση. Γνήσια ανταπόκριση, χωρίς να έχω επαφές, χωρίς να μου ζητάει ο άλλος ποσοστά, χύμα εντελώς. Από τότε απέκτησαν τα πράγματα μια ροή, γιατί αποφάσισα να έχω κι εγώ μια στρατηγική» είχε αναφέρει σε συνέντευξή του.

Η συνεργασία με τον Light και η εκτόξευση

Έναν χρόνο αργότερα, έχοντας πάει πλέον στην Capital αρχίζει η συνεργασία με τον Light. Κυκλοφόρησαν το «Dealer» και άρχισε μια σειρά κομματιών που έφεραν εκατομμύρια views στο Youtube και χιλιάδες ακροάσεις στο Spotify.

Πολλές συνεργασίες με άλλα μέλη της trap σκηνής, όπως ο Fy, Ypo, Illeo, Sin Boy, Hawk, Lil Barty κ.α. αλλά και στη συνέχεια με άλλου είδους μουσικής όπως η Ελένη Φουρέιρα και η Josephine.

Τραγούδια όπως το Mama, το Kotera, το Megistanas, το Sinthikes τον τοποθετούν στους πιο δημοφιλής τραγουδιστές στο διαδίκτυο ενώ και στις συναυλίες ο κόσμος, ειδικά μικρότερων ηλικιών, είναι πολύς.

Παρουσιάστηκε στη δισκογραφία το 2017 με το LP O Amerikanos και από τότε ακολούθησαν άλλα τρία το Super trapper, το Super Trapper 2 και το Still Active σε συνεργασία με τον Strat.

«Τι είναι η ζωή; Να έρχεσαι, να φεύγεις και να μη σε θυμάται κανένας;»

«Θαύμαζα πολύ τους ράπερ που είχαν φύγει απ' τη ζωή, τους 2 Pac, Biggie Smalls κι άλλους που άκουγα τη μουσική τους και ήταν σαν να υπήρχαν ακόμα, θαύμαζα αυτού του είδους την αθανασία. Σκεφτόμουν: "Τι είναι η ζωή; Να έρχεσαι, να φεύγεις και να μη σε θυμάται κανένας;". Έτσι, το 2003 "έφαγα" μια φλασιά και αποφάσισα να γίνω μουσικός, γιατί ήθελα να κάνω κάτι και να γράψω τη δική μου ιστορία» είχε πει πριν από δύο χρόνια σε συνέντευξή του στη Lifo.

Ο Πίτερ Αναστασόπουλος έγινε Mad Clip - από τα αρχικά της φράσης Money and drugs Can’t live in poverty - και κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να απασχολήσει τόσο με τη μουσική του, έχοντας φυσικά πολλούς haters, όσο και με την εικόνα του εκτός στούντιο και σκηνής. Τα ξημερώματα της Πέμπτης το πολυτελές του αυτοκίνητο σταμάτησε σε μία κολόνα και ένα δέντρο στη Βουλιαγμένης γράφοντας τον επίλογο για τον Mad Clip και γεμίζοντας θλίψη φίλους, θαυμαστές και συνολικά τον κόσμο που είδε έναν νέο άνθρωπο 34 ετών να φεύγει με αυτόν τον τρόπο από τη ζωή.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.