Μενού
  • Α-
  • Α+

Αντίστροφη μέτρηση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς αλλά και τους εργαζόμενους στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας, καθώς έχουν μόλις δύο 24ωρα προκειμένου να προχωρήσουν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους ώστε να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει κατακόρυφη αύξηση στα ραντεβού εμβολιασμού για τους υγειονομικούς. 

Διαβάστε ακόμη: Πρώτο «όχι» από το ΣτΕ στο αίτημα των υγειονομικών για άρση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Υπενθυμίζεται ότι μέτρα της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έχουν ανακοινωθεί από τα μέσα Ιουλίου, ενώ σήμερα, Δευτέρα, 30 Αυγούστου, το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε «όχι» στο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλει νοσοκομειακοί γιατροί και υπάλληλοι ώστε να «παγώσει» η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στα νοσοκομεία και θα ξεκινήσει κανονικά από 1ης Σεπτεμβρίου. «Δεν θα κάνει πίσω η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα, είναι ζήτημα προστασίας των ίδιων των υγειονομικών και της υγείας των νοσηλευομένων» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και προσέθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Προλαβαίνουν όλοι οι ανεμβολίαστοι, λίγες χιλιάδες, σήμερα και αύριο να εμβολιαστούν, δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τις δουλειές τους ούτε με τη λειτουργία του ΕΣΥ»

Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού γεννά όμως και άλλα ζητήματα σχετικά με τη λειτουργαία του Συστήματος Υγείας, καθώς αναμένεται να δημιουργηθούν κενά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έδωσε μία γενικότερη εικόνα του σχεδίου για τη λειτουργία του συστήματος υγείας στην περίπτωση που υπάρξουν κενά λόγω αναστολών εργασίας σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους και υγειονομικούς.

«Υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναδιάταξη των δυνάμεων ώστε να λειτουργήσει το σύστημα υγείας αν κάποιοι, ανεξήγητα, επιμείνουν να μην εμβολιαστούν και υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Οι επιλογές περιλαμβάνουν είσοδο νέου δυναμικού, αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ, κάποιες διοικητικές υπηρεσίες κυρίως στον ιδιωτικό τομέα σε άλλες δομές, για όσο χρειαστεί. Είναι ένα πλήρες σχέδιο για να αντιμετωπιστούν οι όποιες αρρυθμίες που ενδεχομένως προκύψουν.

»Το υπουργείο Υγείας έχει επιχειρησιακό σχέδιο, είναι σε επικοινωνία με τους διοικητές των νοσοκομείων και τους ΥΠΕάρχες και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται» περιέγραψε, ενώ τόνισε ότι τα ποσοστά των εμβολιασμένων, ειδικά στο ιατρικό προσωπικό, είναι πολύ υψηλά, και στους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό λίγο πιο κάτω.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.