Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 12 Ιουλίου σε γνωστό εστιατόριο που αποτελεί στέκι των κρεατοφάγων στην περιοχή της Πολίχνης, μετά το τέλος της ομιλίας του στη δυτική Θεσσαλονίκη και ενθουσιάστηκε από μία tomahawk rib eye steak.

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας: Ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών – Διχαστικός ο Μητσοτάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε στο μαγαζί «Στα Καλά Καθούμενα», όπου έφαγε μαζί με κομματικά στελέχητου ΣΥΡΙΖΑ και έδειξε να εντυπωσιάζεται από την επονομαζόμενη και βασίλισσα των rib eye, την «tomahawk rib eye».

https://www.instagram.com/p/CRQrxIhrG6v/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, Στέφανο Σαράτση να κόβει το κρέας και ζήτησε να μάθει πόση ώρα χρειάζεται για να ψηθεί το rib eye, ενώ έδειξε να εντυπωσιάζεται από την πληροφορία ότι χρειάζεται 45 λεπτά.

https://twitter.com/GeorghyZhukov/status/1414954974208040967?ref_src=twsrc^tfw

Η διαφορά ενός tomahawk rib eye steak από ένα απλό rib eye (μάτι της σπαλομπριζόλας), έγκειται στο ότι αυτό το rib eye με κόκκαλο κόβεται αφενός σε πάχος περίπου 5-6 εκ. και αφετέρου συμπεριλαμβάνει το γιγάντιο και σχεδόν απογυμνωμένο από το κρέας του, κόκκαλο της σπαλομπριζόλας, του οποίου το μήκος συνήθως φτάνει τα 15 με 20 εκ.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η κοπή tomahawk ονομάστηκε έτσι, δεδομένου ότι το απογυμνωμένο κόκκαλο με την μπριζόλα στην άκρη του θυμίζει πολύ το χαρακτηριστικό μονό τσεκούρι τόμαχοκ των ιθαγενών Ινδιάνων της Αμερικής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.