Ελάχιστα είναι τα στοιχεία που διαθέτουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας για τη δολοφονική ενέδρα στον Τάσο Μπερδέση. Στο σημείο της εκτέλεσης δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, αυτόπτες μάρτυρες επίσης δεν έχουν βρεθεί, ενώ θεωρείται δεδομένο πως το όπλο που χρησιμοποιήθηκε (σ.σ. πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov) ήταν «καθαρό» και το σκουρόχρωμο SUV είτε κλεμμένο είτε με παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας.
Διαβάστε ακόμη: Τάσος Μπερδέσης: Στη λίστα με τα 500 ονόματα της Greek Mafia το όνομα του πυγμάχου
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το ενδιαφέρον στρέφεται στις καταθέσεις ατόμων του περιβάλλοντος του 39χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας, καθώς επίσης και στο «ξεσκόνισμα» των παλιών υποθέσεων με... οσμή «νύχτας» που είχε εμπλακεί το όνομα (σ.σ. είχε αθωωθεί για κάθε κατηγορία). Το γεγονός ότι ο Τάσος Μπερδέσης οπλοφορούσε, δείχνει ότι κάτι φοβόνταν. Ακόμη, πάντως, και αν είχε εξομολογηθεί κάπου τις αγωνίες και τους φόβους του, δεν είναι εύκολο σε τέτοιες περιπτώσεις να ανοίξουν στόματα. Είναι, όμως, το πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ που επιχειρούν να συνθέσουν οι αστυνομικοί.
Δύσκολες οι εξιχνιάσεις των «συμβολαίων θανάτου»
Με δεδομένο, πάντως, ότι από τα τουλάχιστον 16 «συμβόλαια θανάτου» των τελευταίων 4 ετών, μόνο του «Αυστραλού» Γιάννη Μ. έχει εξιχνιαστεί, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος. Ένα στοιχείο στο οποίο «ποντάρουν» οι αστυνομικοί, είναι ότι το όχημα των δραστών δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, άρα και πιο εύκολο να εντοπιστεί από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής (σ.σ. αν έχουν χρησιμοποιήσει).
«Το 2008 στην Πάτρα συνέλαβαν πολύ κόσμο. Υποτίθεται ότι ήθελαν να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα της νύχτας στην πόλη. Όποιος ήταν πυγμάχος τότε θεωρούνταν στιγματισμένος. Εγώ δούλευα σε μαγαζιά ως υποδοχή και εξαιτίας αυτής μου της ιδιότητας βρέθηκα μπλεγμένος στην όλη ιστορία», είχε δηλώσει ο Τάσος Μπερδέσης για την εμπλοκή του ονόματος του σε μεγάλη δικογραφία για κύκλωμα εκβιασμών στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Όντως στο δικαστήριο ήταν ένας από τους λίγους που αθωωθήκαν, ωστόσο, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών είναι υποχρεωμένοι να «ξεσκονίσουν» και αυτή την υπόθεση.
Τέλος, αν και το όνομα του δεν είχε ακουστεί για σχέσεις με κυκλώματα της «αθηναϊκής νύχτας», η ΕΛ.ΑΣ. θα εξετάσει το ενδεχόμενο ο 39χρονος πυγμάχος να είχε «ενοχλήσει» κάποιον ακόμη και χωρίς ο ίδιος να το θέλει ή να το καταλάβει.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.