O Μάνος Μανουσάκης, σύζυγος της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αφού εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μίλησε στο MEGA για τον Γολγοθά που ανεβαίνει η οικογένεια τα τελευταία 24ωρα.
Διαβάστε ακόμη: Ηράκλειο: Συνεχίζει να δίνει μάχη η 44χρονη στην Κρήτη που εμφάνισε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της
«Αυτή τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε τον πόνο μας. Έχουμε τρία παιδιά ηλικίας 12, 10 και 8 ετών. Έχουμε ενημερώσει με τη βοήθεια ψυχολόγου τα δύο μεγαλύτερα παιδιά», σημείωσε ο Μάνος Μανουσάκης. «Τώρα περιμένουμε από τους γιατρούς να μας ενημερώσουν επίσημα για το τέλος της Γλυκερίας και να την οδηγήσουμε στην τελευταία της κατοικία» πρόσθεσε ο σύζυγος της 44χρονης γυναίκας.
Η άτυχη Γλυκερία έξι μέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Astrazeneca υπέστη θρόμβωση, που παραμένει άγνωστο εάν σχετίζεται με το εμβόλιο, και εισήχθη αρχικά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και αμέσως μετά στο ΠΑΓΝΗ, όπου όμως το βράδυ της Παρασκευής παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία. Εισήχθη στο χειρουργείο και σύμφωνα με την οικογένειά της είναι εγκεφαλικά νεκρή.
Τα παιδιά της 44χρονης ενημερώθηκαν από τον πατέρα τους και από ψυχολόγο για την άσχημη κατάσταση της υγείας της μητέρας τους. Έγραψαν μάλιστα και ένα γράμμα, με όλα τα αναπάντητα ερωτήματα και το παρέδωσαν στον πατέρα τους. Εκεί αποτυπώνουν τις παιδικές απορίες τους μιας και μόλις πριν από λίγα 24ωρα, η ίδια η μητέρα τους τούς επιβεβαίωνε ότι θα επιστρέψει υγιής στο σπίτι.
Πότε μπορεί να εμφανιστούν θρομβώσεις μετά το εμβόλιο
Θρομβώσεις μπορεί να εμφανιστούν λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό δήλωσε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο καθηγητής αιματολογίας Ιατρικής Σχολής της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας. «Από 5η έως 28η ημέρα από τον εμβολιασμό μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα θρόμβωσης» σημείωσε και τόνισε πως η περίπτωση της 44χρονης πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος.
«Έχει μεγάλη σημασία να διευκρινιστεί περί τίνος πρόκειται, οι συνάδελφοι στην Κρήτη είναι απόλυτα ικανοί για να βρουν την αιτιολογία. Αν υποθέσουμε ότι είναι το γνωστό σύνδρομο θρομβώσεων με κακή εξέλιξη, έχουμε 1-2 περιπτώσεις ανά 100 χιλιάδες, και δυστυχώς είναι ένα μέρος του κινδύνου που αναλαμβάνουμε όταν αποφασίζουμε να κάνουμε μαζικούς εμβολιασμούς» συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.