Μενού
  • Α-
  • Α+

Προετοιμασίες για το άνοιγμα της εστίασης, αμέσως μετά το Πάσχα, κάνουν οι επιχειρηματίες. Τα εστιατόρια και οι καφετέριες θα λειτουργήσουν και πάλι στις 3 Μαΐου, στους εξωτερικούς χώρους, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. 

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα νέα για την επαναλειτουργία της εστίασης δεν βρήκαν απόλυτα ικανοποιημένους τους επιχειρηματίες. Αφενός δέχθηκαν με ανακούφιση το άνοιγμα των μαγαζιών τους, αφετέρου έχουν «ενστάσεις» σχετικά με το χρόνο και κυρίως με τον τρόπο με τον οποίο θα ξαναβάλουν μπροστά τις επιχειρήσεις τους.

Ενδεικτικά είναι όσα δήλωσε ο Χρήστος Νικολαΐδης (από την «Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης») στον τηλεοπτικό σταθμό Open. «Περιμέναμε αυτή την ημέρα να ανοίξουμε, παρότι υπάρχουν σοβαρά θέματα, γιατί είναι μια δύσκολη μέρα. Την περιμέναμε επτά με δέκα ημέρες αργότερα», τόνισε αρχικά. 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε πρακτικά προβλήματα -όπως είπε- που δημιουργούνται στους επιχειρηματίες οι οποίοι καλούνται να ανοίξουν τη δεύτερη ημέρα μετά το Πάσχα. 

Ειδικότερα, έκανε λόγο για τρία ουσιώδη ζητήματα. Όπως τόνισε, οι επαγγελματίες του κλάδου «δεν αντέχουμε άλλα on-off» ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει «γρήγορα» τα ποσά ενίσχυσης στις επιχειρήσεις και να προσδιοριστούν άμεσα οι όροι λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης.

Ακούστε τον Χρ. Νικολαΐδη:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.