Μενού
Leapmotor
Ένα από τα δύο μοντέλα που θα φέρει η Leapmotor στην Ελλάδα είναι το C10 | Leapmotor
  • Α-
  • Α+

Η Stellantis και η Leapmotor ανακοίνωσαν ότι πήραν έγκριση από τις αρμόδιες αρχές για τη σύσταση της εταιρείας Leapmotor International, η οποία θα επιτρέψει την πώληση των μοντέλων της Leapmotor στην Ευρώπη. Η Stellantis κατέχει το 51% της νέας εταιρείας, ενώ η Leapmotor κατέχει το υπόλοιπο 49%.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Leapmotor θα λανσαριστεί σε 9 ευρωπαϊκές χώρες – ανάμεσά τους και η Ελλάδα – τον Σεπτέμβριο του 2024. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν επίσης στη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και τη Ρουμανία. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα είναι ο εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων Leapmotor στην Ελλάδα. Στο τέλος του έτους, οι πωλήσεις θα επεκταθούν στην Τουρκία, το Ισραήλ, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και άλλες περιοχές.

Leapmotor
To T03 είναι το δεύτερο μοντέλο που η Leapmotor θα φέρει στην Ελλάδα | Leapmotor

 

Η εμπορική δραστηριότητα της Leapmotor στην Ελλάδα θα ξεκινήσει με δύο ηλεκτρικά μοντέλα: το T03, ένα αυτοκίνητο πόλης με μήκος 3,62 μέτρων, και το C10, ένα μεσαίο SUV με μήκος 4,74 μέτρων. Το T03 είναι ελαφρώς μικρότερο από το Dacia Spring και στοχεύει σε όσους αναζητούν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις στην πόλη. Διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 41 kWh, που προσφέρει αυτονομία 265 χιλιομέτρων σε μικτό κύκλο. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 109 ίππους και ροπή 158 Nm. Στη Γαλλία, η τιμή του ξεκινά από περίπου 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Stellantis στην Πολωνία.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.