Μενού
Κλιματιστικό αυτοκινήτου
Κλιματιστικό αυτοκινήτου | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τι άλλο θα μπορούσε να είναι πέρα από το κλιματιστικό; Μη βιάζεστε, γιατί ακόμα και με τον ανεμιστήρα του αυτοκινήτου στο τέρμα, δεν εγγυάστε τη γρήγορη ψύξη του εσωτερικού.

Φυσικά, και ο μόνος τρόπος για να δροσίσετε το σαλόνι του αυτοκινήτου είναι ο κλιματισμός, αλλά θέλει και την ανάλογη... τεχνική. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε τα παράθυρα και να ανάψετε τον κλιματισμό στο «χαμηλό», με ανακύκλωση αέρα.

Έτσι, θα αφαιρέσετε πιο γρήγορα τον συσσωρευμένο καυτό αέρα και θα προετοιμάσετε το έδαφος για να δροσίσει γρήγορα το αυτοκίνητο, με την παρακάτω απλή κίνηση.

Κλιματιστικό αυτοκινήτου
Κλιματιστικό αυτοκινήτου | Shutterstock

Δροσερό αυτοκίνητο με μία απλή κίνηση

Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να σιγουρέψετε πως τα «φτερά» των αεραγωγών είναι στραμμένα προς τα πάνω

Γιατί αυτό; Φυσικά διότι ο κρύος αέρας είναι πιο βαρύς από τον ζεστό. Αν το κλιματιστικό χτυπά μόνο οριζόντια ή προς τα κάτω, ο κρύος αέρας θα «βουλιάξει» αμέσως, και δεν θα κυκλοφορήσει το ίδιο αποτελεσματικά στον χώρο.

Με το κλιματιστικό στραμμένο προς τα πάνω, ο κύρος αέρας προλαβαίνει να σας δροσίσει, προτού διαχυθεί στον χώρο.

Ένα ακόμα κόλπο, είναι να στρέψετε τους πλευρικούς αεραγωγούς ώστε να χτυπούν τα παράθυρα. Αυτό διότι τα θερμαινόμενα από τον ήλιο τζάμια δρουν ως «καθρέφτες» θερμότητας, μετατρέποντας το αυτοκίνητο σε φούρνο. 

Ψύχοντάς τα εξασφαλίζετε πως τα παράθυρά σας δεν θα λειτουργήσουν ως «γκριλιέρες», για ακόμα περισσότερη αποδοτικότητα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.