Μενού
Εργοστασιο Toyota στην Ιαπωνία
Εργοστασιο Toyota στην Ιαπωνία | Toyota
  • Α-
  • Α+

Αποκαλύψεις για παρατυπίες στις πιστοποιήσεις ασφαλείας από μεγάλες εταιρείες όπως η Toyota, η Mazda και η Honda, έχουν προκαλέσει αναταραχή στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία. Σύμφωνα με το Reuters, οι παρατυπίες περιλαμβάνουν παραποίηση δεδομένων και ανακριβείς αναφορές ελέγχων, με αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση του ιαπωνικού υπουργείου μεταφορών. Οι εταιρείες έχουν αναστείλει αποστολές οχημάτων και αναμένονται επιτόπιες επιθεωρήσεις.

Η Toyota ανέστειλε τις αποστολές και πωλήσεις τριών μοντέλων μετά από αποκάλυψη ότι τα οχήματα δεν είχαν περάσει από τις απαιτούμενες διαδικασίες πιστοποίησης. Η Mazda ανέστειλε τις αποστολές του MX-5 RF και του Mazda2 λόγω παραποίησης αποτελεσμάτων δοκιμών. Παρόμοιες ενέργειες ακολούθησαν και η Yamaha και η Honda.

Αυτές οι αποκαλύψεις υπογραμμίζουν την ανάγκη για αυστηρότερη εποπτεία και διαφάνεια στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι εταιρείες καλούνται να επανεξετάσουν τις εσωτερικές τους διαδικασίες και να διασφαλίσουν την ακεραιότητα και διαφάνεια σε όλες τις λειτουργίες τους.

Πηγή: Reuters

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.