Μενού
Αερόσακος
Αερόσακος | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η Nissan έχει εκδώσει προειδοποίηση «μη οδήγησης» για 83.920 οχήματά της, συγκεκριμένα μοντέλα μεταξύ 2002 και 2006, τα οποία φέρουν αερόσακους Takata που έχουν ανακληθεί.

Σύμφωνα με το ABC News, οι ανακλήσεις αφορούν τα μοντέλα Sentra, Pathfinder και Infiniti QX4, των οποίων οι μπροστινοί αερόσακοι του συνοδηγού ενδέχεται να «εκραγούν».

Αυτό οφείλεται στη χημική φθορά του προωθητικού υλικού του αερόσακου, που προκαλείται από τη χρόνια έκθεσή του σε συνθήκες υγρασίας. υψηλής θερμοκρασίας και συχνών μεταπτώσεων θερμοκρασίας.

Η προειδοποίηση της Nissan

«Λόγω της παλαιότητας των οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με ελαττωματικούς αερόσακους Takata, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να εκραγούν κατά την ενεργοποίηση τους, εκτοξεύοντας αιχμηρά μεταλλικά θραύσματα που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο», ανέφερε η Nissan στον ιστότοπό της.

Η NHTSA είπε ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να ελέγξουν εάν το αυτοκίνητό τους έχει ανακληθεί και, εάν ναι, θα πρέπει να προγραμματίσουν μια δωρεάν επισκευή στις αντιπροσωπείες τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες από τον κατασκευαστή.

Εκτιμάται ότι 67 εκατομμύρια αερόσακοι Takata, ενσωματωμένοι σε οχήματα πολλών κατασκευαστών, έχουν ανακληθεί λόγω του κινδύνου τραυματισμού του οδηγού και των συνεπιβατών, σύμφωνα με το NHTSA.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έναν ελαττωματικό αερόσακο Takata και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν.

Το 2017, η Takata ομολόγησε την ενοχή της για απάτη και συμφώνησε να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ποινικές κυρώσεις για την πώληση των ελαττωματικών αερόσακων. Αργότερα το ίδιο έτος, η εταιρεία κήρυξε πτώχευση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.