Μενού
demis_nikolaidis
Ντέμης Νικολαΐδης | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Ντέμης Νικολαΐδης, έχει εγκαινιάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα μια σειρά από mini video όπου απαντάει σε ερωτήσεις εν είδει συνέντευξης. Σε ένα από τα βίντεο αυτά, λοιπόν, αποκαλύπτει ο ίδιος τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε, μόλις στα 30 του χρόνια και ενώ, εκείνη την περίοδο, βρισκόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης και είχε στα χέρια του πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του. Ο λόγος ήταν η... ΑΕΚ!

«Γιατί έκοψα την μπάλα στα 30; Είχα πάει καλοκαίρι 2003 στην Ατλέτικο, για πρώτη φορά στη ζωή μου ήμουν 100% συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο. Περνούσα υπέροχα. Δε σκεφτόμουν καθόλου την Ελλάδα, δε σκεφτόμουν τίποτα έξω από το ποδόσφαιρο, πράγμα που έκανα όταν έπαιζα στην ΑΕΚ.

Τέλη Οκτωβρίου (δηλαδή ένα τρίμηνο μού κράτησε αυτό με το καθαρό μυαλό στην προπόνηση, ήμουν στην καλύτερη κατάσταση) θυμάμαι υπήρχε ένα μας ΑΕΚ - Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ ήταν γηπεδούχος και έπαιζε στη Νέα Σμύρνη και έγιναν κάποια επεισόδια, προβλήματα. Ο Μπάγεβιτς ήταν στην ΑΕΚ, ο κόσμος δε δεχόταν ποτέ ως προπονητή, οπότε υπήρχαν φασαρίες.

Θυμάμαι να μιλάω με ένα φίλο μου στο τηλέφωνο και για πρώτη φορά να σκέφτομαι τι άφησα πίσω μου. Μετά συνεχίστηκαν τα οικονομικά προβλήματα στην ΑΕΚ, άκουγα, άρχιζα να μαθαίνω. Από τον Δεκέμβριο άρχισα να ασχολούμαι με το πώς θα γίνει να σώσουμε την ΑΕΚ.

Τον Ιανουάριο με φώναξε η Ατλέτικο να κάνουμε ανανέωση για έναν χρόνο κι εκεί είχα πάρει ήδη την απόφαση κι είπα στον πρόεδρο θα σταματήσω το καλοκαίρι στο Euro γιατί θέλω να αναλάβω την ΑΕΚ, να τη σώσουμε, έχει πολλά προβλήματα.

Δε θυμάμαι πολλά παραπάνω. Θυμάμαι, τα τώρα τα γεγονότα όπως γίνανε, ότι δεν είχα δυσκολευτεί να πάρω την απόφαση αν κι ήμουν στο ιδανικό περιβάλλον για να παίζω ποδόσφαιρο, αλλά από τον Ιανουάριο του 2004 είχα αποφασίσει να σταματήσω. Αν θα έπαιρνα την ίδια απόφαση αν γύρισα τον χρόνο πίσω; Την ίδια θα έπαιρνα. Νομίζω ότι έκανα το σωστό εκείνη τη στιγμή.

Πάντα ήθελα να σταματήσω μικρός, να είμαι στην καλύτερή μου φόρμα όταν σταματήσω, να μη με δει ο κόσμος σε χαμηλότερο επίπεδο. Εντάξει, δεν είχα στο κεφάλι μου 30 και 30,5 χρονών, 31... Είχα 33. Αλλά άμα γυρνούσα πίσω θα έκανα το ίδιο. Θα το έκανα διαφορετικά βέβαια, γιατί είμαι πιο ώριμος τώρα, αλλά θα έκανα το ίδιο», είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.