Μενού
miltos-tentoglou-protathlitis
Μίλτος Τεντόγλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στέφθηκε ξανά «χρυσός» ο Μίλτος Τεντόγλουπετυχαίνοντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος, ρεκόρ αγώνων, αλλά και ατομικό ρεκόρ (8,60μ.) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Ρώμη, καθώς «απογειώθηκε» στα 8 μέτρα και 65 εκατοστά σε δύο μάλιστα άλματα.

Ο Τεντόγλου κατακτά έτσι τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος, για τρίτη διαδοχική διοργάνωση, κάτι που κανείς αθλητής δεν το έχει πετύχει στο παρελθόν. Απόψε, ο Έλληνας πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης δεν είχε αντίπαλο και δεν άφησε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία του.

O Τεντόγλου φανέρωσε τις διαθέσεις του με το... καλησπέρα, καθώς στο πρώτο του άλμα «προσγειώθηκε» στα 8,42μ., σημειώνοντας την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο.

Ο Έλληνας άλτης ήταν άκυρος στη δεύτερή του προσπάθεια, ενώ στην τρίτη πήδηξε πολύ πίσω από τη βαλβίδα βελτιώνοντας τη δική του καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο κατά επτά εκατοστά, δηλαδή στα 8,49. Στο τέταρτο του άλμα, ο Τεντόγλου σημείωσε 8,45μ., ενώ στο πέμπτο έσπασε όλα τα... ρεκόρ με 8,65μ.

Αυτή η επίδοση μάλιστα ήταν ένα εκατοστό πίσω από το Πανελλήνιο ρεκόρ, που κατέχει ο Λούης Τσάτουμας (8,66μ. από το 2007). Δείτε το βίντεο με το πέμπτο άλμα:

Στο έκτο και τελευταίο άλμα προσπάθησε να το καταρρίψει και αυτό, αλλά πήδηξε ξανά στα 8,65μ. Το έκτο άλμα που έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου:

Ο Ιταλός Φουρλάνι με 8,38μ., έκανε παγκόσμιο ρεκόρ U20, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι χειροκρότησε ρυθμικά τον Μίλτο Τεντόγλου στην έκτη του προσπάθεια.

Πλέον ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος είχε καλύτερη εφετινή επίδοση στα 8,36 μέτρα, εστιάζει στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ανάρτηση για τον άθλο του Μίλτου Τεντόγλου πραγματοποίησε και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων:

Μητσοτάκης: «Ο απίστευτος Μίλτος Τεντόγλου μας έκανε υπερήφανους για ακόμα μία φορά»

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του:

«Ο απίστευτος Μίλτος Τεντόγλου είναι ξανά Πρωταθλητής Ευρώπης! Με μια φοβερή εμφάνιση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και μας έκανε υπερήφανους για ακόμα μία φορά! Θερμά συγχαρητήρια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.