Μενού
Δολοφονία 11χρονης στον Πύργο
Έρευνες της αστυνομίας στο σημείο της δολοφονίας της 11χρονης | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ - ILIALIVE.GR
  • Α-
  • Α+

Ζούμε στη χώρα που πρέπει πρώτα πρέπει να συμβεί κάτι άσχημο, στη συντριπτική πλειοψηφία θάνατος, για να ληφθούν μέτρα. Πρώτα σκοτώνονται άνθρωποι στην άσφαλτο και μετά αποφασίζεται η κατασκευή πεζογέφυρας.

Πρώτα καίγονται σπίτια και δασικές εκτάσεις και μετά λαμβάνονται μέτρα πυροπροστασίας με ενισχύσεις σε έμψυχο δυναμικό και σε μέσα.

Πρώτα δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων και μετά ελήφθησαν μέτρα για διαφορετική διαχείριση καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και στα Αστυνομικά Τμήματα.

Πρώτα δολοφονήθηκε η 11χρονη στον Πύργο Ηλείας και εκ των υστέρων αποφασίζεται πειθαρχικός έλεγχος για τους δικαστικούς που έκριναν πως ένας 37χρονος που έχει «παρελθόν» με περιστατικό βιασμό ανηλίκου ναι μεν καταδικάστηκε αλλά μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και να μπαινοβγαίνει σε σπίτια όπου έμεναν ανήλικοι συγγενείς του.

Όλα αυτά κατόπιν εορτής. Και κάθε φορά η κοινή γνώμη αγανακτεί. Και κάθε φορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γεμίζουν με αναρτήσεις με μηνύματα κατά των διωκτικών Αρχών και της Δικαιοσύνης.

Και κάθε φορά αναρωτιόμαστε γιατί η κοινή γνώμη έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στις διωκτικές Αρχές. Και κάθε φορά από πλευράς ΕΛ.ΑΣ υπάρχουν φωνές που λένε «εμείς τους συλλαμβάνουμε αλλά οι δικαστές τους αφήνουν ελεύθερους και αργά ή γρήγορα ξαναβρίσκονται στο δρόμο μας».

Γιατί δεν λαμβάνονται μέτρα αποτροπής;

Κάποιοι έχουν ευθύνη όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ποιοι και πως τιμωρούνται, αν τιμωρούνται. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα αξιοπιστίας. Πρέπει να βρεθεί τρόπος ο κόσμος να εμπιστευτεί τις διωκτικές και δικαστικές αρχές.

Να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας. Αυτή τη στιγμή αυτό το αίσθημα δεν υπάρχει. Και ούτε κανείς μπορεί να πει ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά. Είναι περιστατικά που «αγγίζουν» κάθε άνθρωπο. Ειδικά αν πρόκειται για μικρά παιδιά ή για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Μην αφήσουμε άλλο χρόνο να περάσει χωρίς να ληφθούν μέτρα αποτροπής τέτοιων περιστατικών. Και σαν κοινωνία πρέπει να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.