Μενού
Aytias
Screenshot/YouTube
  • Α-
  • Α+

Ο πρωθυπουργός δίνει συνέντευξη στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Φίπστερ, ενώ κάπου σε κάποιο κανάλι ο Παπανώτας «κράζει» τον Κασελάκη. Η Κατερίνα Καινούργιου συνομιλεί με υποψήφιο ευρωβουλευτή «για τη σημαντικότητα των ελληνοαλβανικών σχέσεων» (και του ζητάει να περιμένει να βγάλουν μαζί φωτογραφία στα ωραία φώτα του πλατό της).

Άγνωστα κόμματα εμφανίζονται σε μεταμεσονύκτιες συνεντεύξεις Τύπου διατρανώνοντας θέσεις όπως «πατρίς θρησκεία οικογένεια», τα λιγοστά προεκλογικά πάνελ δεν «ζωντανεύουν» ούτε με τις φωνές του Αδώνιδος, ενώ κάπου, σε κάποιο κανάλι, ο Παπανώτας «κράζει» τον Κασελάκη. Ευτυχώς, γιατί αν δεν ήταν κι αυτός, ποιος θα θυμόταν ότι την Κυριακή δεν έχουμε παραλία, αλλά Ευρωεκλογές; 

Η αλήθεια είναι πως δεν το θυμούνται σε πρώτη φάση τα ίδια τα κόμματα, που ναι μεν μας καλούν να μην ξεχάσουμε την κάλπη -πότε είπαμε, Κυριακή; Α, δεν μπορώ, έχω κλείσει ξαπλώστρα- αλλά κάπου μπέρδεψαν τις ευρωεκλογές με τις εθνικές εκλογές, ανακυκλώνοντας σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θέματα όπως η τιμή της φέτας και του λαδιού, το πόθεν έσχες του Κασελάκη, οι γυναικοκτονίες και τα Τέμπη.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ελάχιστες έως ανύπαρκτες είναι οι συζητήσεις και οι ομιλίες που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και το μέλλον της. Η προεκλογική «μάχη» επικεντρώθηκε σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, στα TikTok του Μητσοτάκη, στο life style Κασελάκη, στην προσπάθεια αποδόμησης του αντίπαλου και σε καθημερινές ανούσιες και στερεότυπες, ολιγόλεπτες συνεντεύξεις υποψηφίων σε πρωινομεσημεριανές εκπομπές, ανάμεσα στις νέες κρέμες με γκλίτερ του χορηγού και στη μαγειρική. 

Κι ειλικρινά στο ερώτημα αν υπάρχει έστω και μία τηλεοπτική συνέντευξη υποψήφιου ή κομματικού εκπροσώπου, που να θυμάστε για τις θέσεις του σχετικά με την Ευρωβουλή, ποιον θα επιλέγατε; Ξαναγυρνάω στον Παπανώτα κι ας μην είναι καν υποψήφιος, κι ας μην πρόλαβε καν να αναπτύξει τις θέσεις του για την Ευρωβουλή, ούτε στο 1/1000ό σε σύγκριση με τον πόνο του για τον Κασελάκη, που αναπτύσσει οποτεδήποτε βρεθεί μπροστά του μικρόφωνο. 

Το παράδειγμα του Δημήτρη Παπανώτα, σίγουρα δεν είναι το μοναδικό σε μια πολιτική σκηνή, όπου κόμματα και ιδεολογικές απόψεις αλλάζουν συχνότερα κι από ό,τι στο “Master Chef” αλλάζουν μπριγάδες.

Στάθηκε όμως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του φαινομένου των υποψηφίων, που τη μια τους παίρνει αριστερά -μην το ζορίζεις- και βρίσκουν τον εκάστοτε πολιτικό αρχηγό -εν προκειμένω τον Κασελάκη- ως τον σούπερ ήρωα που θα τα κάνει όλα τέλεια, και μέσα σε μια μέρα -μην πω μια ώρα, μια στιγμή, έναν αποκλεισμό από το ψηφοδέλτιο- η άποψή τους είναι ότι ο σούπερ ήρωας είναι όσο σούπερ η Σούπερ Κική.

Όχι απλώς ακατάλληλος να κυβερνήσει, αλλά και επικίνδυνος ακόμα και να περάσει έξω από του Μαξίμου! Αυτό ακριβώς θα πει πολιτική άποψη χωρίς ιδιοτέλεια, για το κοινό καλό. 

Γεγονός είναι πως η τηλεοπτική προεκλογική περίοδος που παρακολουθήσαμε μέχρι τώρα θα ήταν λίγο πιο αδιάφορη από το “TV Queen” του Open, αν δεν υπήρχε ο Γιώργης ο Αυτιάς, οποίος προσέφερε κάποια από τα χάιλαϊτς, αξιοποιώντας την πλούσια του εμπειρία στα οικονομικά σε περίπλοκες μαθηματικές πράξεις, όπως:

«Ο Μητσοτάκης έφερε 36 δισ. στην πατρίδα, αν οι 21 ευρωβουλευτές έφερναν από 1 εκατομμύριο στην πατρίδα, 36 και 21, θα πιάναμε 50 δισεκατομμύρια. Όλα είναι οικονομικά, γι’ αυτό πάω εγώ επάνω...» (Μεταξύ μας βέβαια, η απόσταση ανάμεσα στο εκατομμύριο και στο δισ. είναι περίπου όση μεταξύ της γνώμης του Παπανώτα για τον Κασελάκη πριν και μετά την αποπομπή του…).   

Δυσαρεστημένοι από την πλέον αδιάφορη προεκλογική περίοδο έμειναν και οι φαν των παλιών πολυμελών πάνελ, που έστηναν τρικούβερτους καβγάδες. Δεν υπάρχει ούτε ένας καβγάς που θα θυμόμαστε μετά το πέρας των Ευρωεκλογών.

Αν πρέπει ντε και καλά να διαλέξουμε έναν αυτός μάλλον θα είναι η αντιπαράθεση μεταξύ του Κώστα Χήτα και του Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος άκουσε τον συνομιλητή του να τον αποκαλεί «πολιτικό απατεώνα», «κολοτούμπα», «Νάντια Κομανέτσι της πολιτικής» και «Ιωάννη Μελισσανίδη της πολιτικής» αλλά αντέδρασε μόνο όταν τον είπε «Σπύρο»! (Όλα κι όλα εντάξει; Πείτε τον και καμπούρη, αλλά όχι Σπύρο…).

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό της προεκλογικής περιόδου στην τηλεόραση στάθηκαν οι διακαναλικές συνεντεύξεις Τύπου των κομμάτων, που μας έδωσαν τη χαρά να ανακαλύψουμε άγνωστα και εξωτικά κόμματα και υποψήφιους με στιβαρές απόψεις και γνώσεις για την Ευρωβουλή, όπως π.χ. οι κυρίες Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου, οι οποίες εμφανίστηκαν στη διακαναλική συνέντευξη του ΛΑΟΣ.

Μια συνέντευξη που περιλάμβανε θέσεις σύγχρονες και ευρωπαϊκές όπως «πατρίς θρησκεία οικογένεια», απόψεις όπως ότι ο Μητσοτάκης νοιάζεται για τις νύχτες του Κασσελάκη κι ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα από την Ερμιόνη Κατσίφα (με φωνές, υστερίες και μαλλιοτράβηγμα), που θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο θλιβερό. 

Κλείνουμε με το ερώτημα, που έθεσε σε ένα σκίτσο του ο Κυρ: «Την Κυριακή πού θα πας να ψηφίσεις; - Εγώ πρότεινα Βάρκιζα, αλλά η γυναίκα μου επιμένει στην πλαζ της Βουλιαγμένης…».  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA