Ήταν φανερό από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας έμπαινε στο μαύρο αυτοκίνητό του έχοντας μόλις αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι εύκολα. Είχε προηγηθεί μία βαριά ήττα που θα έβαζε ούτως ή άλλως το κόμμα σε εσωστρέφεια ή έστω μία διαδικασία ανασυγκρότησης. Διαλέγεις τον όρο που θες και τον παίρνεις.
Το ερώτημα που τίθεται πλέον για την Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι σαφές μέσα στην τεράστια ασάφεια που το περιτριγυρίζει. Ποιος θα είναι ο επόμενος ΣΥΡΙΖΑ; Ποια θα είναι η γλώσσα του; Και το ερώτημα του εκατομμυρίου για κάθε πολιτικό κόμμα: Ποιους ακριβώς θα εκπροσωπεί;
Σε αυτή την πολύ δύσκολη συνθήκη, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έναν και μόνο σύμμαχο. Οι συζητήσεις γίνονται στην ντάγκλα του Ιουλίου. Οι νομοτελειακοί τσακωμοί, οι παραιτήσεις, οι καυγάδες και οι προσωπικές επιθέσεις που βγαίνουν μέσα από κλιματιζόμενες αίθουσες αφορούν πολύ λιγότερους από όσους θα αφορούσαν τον Οκτώβριο.
Κάποιες φορές δεν είναι κακό να προκαλείς βαρεμάρα.
To χρονικό της σύγκρουσης
Μέσα σε αυτή τη διαδικασία συγκρούσεων που αφορούσαν την ίδια την ταυτότητα του κόμματος και τελικά την εκλογή Προέδρου ως επιστέγασμα της πρώτης ξεπήδησε και μία που έγινε σε όρους προσωπικής αντιπαράθεσης. Σήμαινε όμως πολλά περισσότερα. Αφορμή ήταν η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκεί μεταξύ πολλών άλλων που είπε για την επόμενη ημέρα του κόμματος τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη φάση, που διαδικασίες fasttrack με χαρακτηριστικά καλλιστείων ή με επικέντρωση σε επίπλαστα ψευδο-διλήμματα δεν πρόκειται να τον ανατάξουν».
Η αποστροφή αυτή του λόγου του Παύλου Πολάκη και ιδίως ο όρος «καλλιστεία» θεωρήθηκε ως έμμεση επίθεση προς το πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου. Ο Σπύρος Ραπανάκης, Διευθυντής της Αυγής έκανε και ένα ανάλογο post στο Facebook ασκώντας κριτική στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συνέχεια ήταν η γνωστή. Ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης σχολίασε κάτω από το ποστ του μιλώντας μεταξύ άλλων για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ και θέτοντας και αυτός την κόκκινη γραμμή του στη «δηθενιά», τη «θολούρα», στον «δικαιωματισμό του περιθωρίου». Αλήθεια τι σημαίνει ακριβώς ο όρος «δικαιωματισμός του περιθωρίου» και γιατί το «περιθώριο» είναι αδιάφορο για ένα κόμμα της αριστεράς;
Lifestyle, μπούκλες και καπιταλιστικά δαιμόνια
Το γνωρίζαμε πάντως από πριν ότι οι επιθέσεις στο πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου δεν θα γίνονταν άμεσα. Κανείς, με άλλα λόγια, δεν θα έλεγε ότι η Έφη «δεν είναι ικανή επειδή είναι γυναίκα». Θα γίνονταν μασκαρεμένες.
Στην αριστερή πλευρά του πολιτικού τόξου ο μασκαρεμένος σεξισμός παραδοσιακά τα βάζει με το lifestyle, τα καλλιστεία και άλλους καπιταλιστικούς διαβόλους. Εδώ\ λένε τα πράγματα είναι κρίσιμα. Πρέπει να σηκώσουμε μανίκια και να λύσουμε γραβάτες προκειμένου να δούμε την ουσία τους. Χωρίς make-up, λευκά φορέματα, φρου-φρου και αρώματα.
Όλο αυτό βέβαια έχει μία πολύ συγκεκριμένη ακολουθία που έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Γίνονται ερήμην της ίδιας της Αχτσιόγλου.
Πρώτα τα media με τη «σικάτη εμφάνιση», το «εντυπωσιακό μίνι της» και «την πάντα εντυπωσιακή Έφη Αχτσιόγλου». Ένα απλό γκουγκλάρισμα και θα δείτε μία σειρά από κείμενα που καλούν τη διασπασμένη προσοχή των αναγνωστών. Οι μεν να δώσουν το κλικ για να «εντυπωσιαστούν» από την Έφη Αχτσιόγλου και οι δε από το στιλ της.
(Αλήθεια, ποια ήταν η τελευταία φορά που ο Αλέξης Τσίπρας «τράβηξε τα βλέμματα» με το εντυπωσιακό του κουστούμι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντυπωσίασε με το στενό του παντελόνι και ο Νίκος Ανδρουλάκης «γοήτευσε» με το σικ στιλ του;).
Σε όλον αυτόν τον καταιγισμό όμως έρχεται και η απάντηση. Αυτομάτως για τους εσωκομματικούς διαφωνούντες το πολιτικό πρόταγμα γίνεται «lifestyle επιλογή» και η διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος «κομμάτι από καλλιστεία». Ξέρετε αυτά τα καλλιστεία που παίρνουν μέρος κάτι όμορφες χαζές που λένε για παγκόσμια ειρήνη και για αγάπη σε όλη την οικουμένη.
Και οι διαδικασίες στο βασίλειο της Ελλάδος συνεχίζονται στην πολιτική εκπροσώπηση της οργής προς μία αριστερά που θα μιλάει στον «λαϊκό άνθρωπο» ο οποίος για κάποιον λόγο δεν ασχολείται με δηθενίες και θολούρες όπως για παράδειγμα το δικαίωμα μίας γυναίκας πολιτικού να αντιμετωπίζεται ως πολιτικός. Πολύ κακή γνώμη έχουν για τον λαϊκό άνθρωπο αυτοί που δήθεν μιλούν εξ ονόματός του.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.