Μενού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στιγμιότυπο από ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Κάθε ανασχηματισμός έχει πάντα πολλές αναγνώσεις... Ανάλογα σε ποια «όχθη του ποταμού» βρίσκεται κανείς μπορεί να κάνει και διαφορετική ανάγνωση. Για παράδειγμα, από το μεσημέρι της Παρασκευής όταν έγινε γνωστός ο ανασχηματισμός που είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για «μια από τα ίδια», επισημαίνοντας πως... άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. 

Ότι δεν αλλάζει τίποτα δηλαδή. Από την άλλη στην Κυβέρνηση κάνουν λόγο για ένα restart, ένα νέο αποφασιστικό ξεκίνημα προς τα μπρος που θα καταδείξει ότι όλοι πήραν το μήνυμα από τις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής. 

Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με ό,τι γράφοταν/λέγονταν/ακούγονταν τα περασμένα 24ωρα δεν είδαμε κάποιον ανασχηματισμό που θα έδινε το δικαίωμα να χαρακτηριστεί «σαρωτικός». Το ότι για παράδειγμα θα έμεναν εκτός νέου σχήματος ο Σκρέκας ή ο Αυγενάκης και αναμενόμενο ήταν και δεν συνιστά κάποια έκπληξη πρώτου μεγέθους. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο | Eurokinissi

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για αποχωρήσαντες Υφυπουργούς, ενώ κι από την άλλη δεν υπάρχει... είσοδος βόμβα όσον αφορά τα νέα πρόσωπα που ορκίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής. Αυτοί που λόγω... Βελόπουλου και Λατινοπούλου περίμεναν μια μετατόπιση του κυβερνητικού σχήματος προς τα δεξιά μάλλον θα απογοητεύτηκαν. 

Αυτοί που στα προεκλογικά «παράθυρα» τόνιζαν πως η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να έχει τόσους... ΠΑΣΟΚογενείς στο δυναμικό της. Tίποτα από αυτά δεν έγινε, καθώς και ο Θάνος Πλεύρης, έμεινε εκτός... νυμφώνος, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν λίγοι αυτοί που προεξοφλούσαν την παρουσία του στην Κυβέρνηση. 

Μετά κι από αυτόν τον ανασχηματισμό, ένα είναι το σίγουρο και το δεδομένο. Πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι πεπεισμένος πως δεν πρέπει να εγκαταλείψει το χώρου του κέντρου. 

Ό,τι κι αν διαβάζει, ό,τι κι αν ακούει από συνεργάτες του. Ξέρει πως δεν κινδυνεύει από... ακροδεξιές κορώνες, ξέρει καλά πως δεν έχει καμία σχέση με τέτοιες λογικές και ξέρει πως το 1 εκατομμύριο ψηφοφόροι που... χάθηκαν στις ευρωεκλογές δεν είναι «ακραίοι» που ξαφνικά... αγάπησαν τον Βελόπουλο, τη Νίκη, τη Λατινοπούλου κι άλλα κομματίδια.

Είναι και κόσμος από τον χώρο του κέντρου που... ενοχλήθηκε από αλαζονικές συμπεριφορές Υπουργών, αλλά κυρίως από τις χαμένες μάχες με την ακρίβεια. Αυτή ήταν και η μεγάλη πληγή στον ένα χρόνο διακυβέρνησης μετά τις εθνικές εκλογές του 2023. 

Αν το νέο σχήμα κερδίσει τη μάχη αυτή, μπορεί και οι χαμένοι ψήφοι να γυρίσουν. Αλλιώς το πρόβλημα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.