Μενού
Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

O κόσμος το είχε τούμπανο, αυτοί το είχαν κρυφό καμάρι, αλλά από το μεσημέρι της Πέμπτης δεν είναι καν κρυφό πια... Η «ομάδα Αχτσιόγλου», όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε όλο αυτό τον καιρό, άνοιξε την πόρτα κι αποχώρησε με «δόξα και τιμή» από την πολυκατοικία της Κουμουνδούρου

Ανάμεσα στην μακρά λίστα ονομάτων που είπαν... απεταξάμην τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι και 9 βουλευτές που αλλάζουν το τοπίο εντός Κοινοβουλίου. 

Πλέον μια νέα (αναμενόμενη εδώ και καιρό) πραγματικότητα σχηματίζεται στο πολιτικό σκηνικό, όσον αφορά το κόμμα που είχε στα χέρια του το τιμόνι της χώρας από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τον Ιούλιο του 2019.

Eνα κόμμα που μετράει πληγές καθημερινά, ένα κόμμα που ο νέος του ηγέτης αμφισβητείται συνεχώς και εκ των έσω, ένα κόμμα που δημοσκοπικά πάει στον γκρεμό χωρίς φρένα, ένα κόμμα που μέρα με την ημέρα ξεμένει από στελέχη

Η διάσπαση πήρε «σάρκα και οστά» για τα καλά και κανείς πλέον δεν μπορεί να βάλει το χέρι στο Ευαγγέλιο (ή στο Κοράνι ή όπου άλλου πιστεύει) για την επόμενη μέρα και ποια θα είναι αυτή. Αν υπάρχει φυσικά επόμενη μέρα στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές ή αν ο πολιτικός αφανισμός μοιάζει ως μονόδρομος. 

Όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που θα μας απασχολεί στο εξής όσον αφορά το συγκεκριμένο... πολιτικό στέκι. Ένας νέος πόλος γεννήθηκε εντός του Κοινοβουλίου, που σε πρώτη φάση μπορεί να μην έχει κάποιο όνομα για να αναφερόμαστε σε αυτόν, αλλά είναι υπαρκτός. Το θέλετε ομάδα Αχτσιόγλου; Καλώς. Το θέλετε Xαρίτση team; Καλώς και πάλι. 

Καταλαβαίνουμε όλοι που αναφερόμαστε. Η συγκεκριμένη ομάδα, Κοινοβουλευτική ομάδα για την ακρίβεια θα κάνει... σέντρα με 11 βουλευτές, αφού στους 9 «φευγάτους» της Πέμπτης θα προστεθούν Τσακαλώτος και Πέρκα που είχαν κόψει προ δεκαημέρου πρώτοι την κορδέλα τον αποχωρήσεων. Και το ερώτημα, όσο κι αν πει κανείς πως είναι νωρίς, είναι το «τί θα κάνουν όλοι αυτοί;». Πως θα πορευτούν;

Όχι πως θα πορευτούν μέσα στη Βουλή, αλλά πως θα βαδίσουν στην κοινωνία. Εκεί όπου θα πρέπει να μετρηθούν και να δώσουν... στίγμα. Eξάλλου σε μερικές εβδομάδες ή και λιγότερο θα είναι ένα κομμάτι των δημοσκοπήσεων. Αρχικά για τις Ευρωεκλογές και εν συνεχεία για τις Εθνικές, όποτε αυτές γίνουν. Γιατί ας μην ξεχνάμε, πως σε θεωρητικό επίπεδο το νέο σχήμα θα είναι στην Βουλή τουλάχιστον μια 3ετία. 

Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Προφανώς βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα στο πρώτο crash test του Μαΐου. Αλλο μέλλον θα έχουν με παρουσία στην Ευρωβουλή κι άλλο αν τελικά υπάρξει... στραπάτσο.

Το επόμενο ερώτημα είναι το απλό «με ποιον;». Για ένα νέο κόμμα, που θέλει να παίξει ρόλο, ζητούμενο είναι και ο ηγέτης του. Αχτσιόγλου και Τσακαλώτος είναι τα πιο... βαριά ονόματα της αποχώρησης κι επίσης κυρίαρχα πρόσωπα στην κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστερά»

Πρόσωπα με κύρος, εμπειρία και χωρίς... ακραίες θέσεις. Ως εδώ όλα καλά. Παράλληλα όμως είναι και δύο πρόσωπα που μόλις πριν από δύο μήνες έχασαν από τον Στέφανο Κασσελάκη

Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το βιογραφικό τους. Θυμίζω πως η προηγούμενη απόπειρα του 2015 με επίσης βαριά ονόματα όπως ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήγε άκλαφτη. Βέβαια με μια σημαντική διαφορά. 

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυρίαρχος και ηγέτης του παιχνιδιού ο Τσίπρας. Σήμερα δεν ισχύει τίποτα από τα δύο. 

Όμως αυτό είναι αρκετό ώστε να πείσουν δύο πρόσωπα που (το ξαναγράφω) έχασαν από τον «άγνωστο» Κασσελάκη;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA