Μενού
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση»! Η παραπάνω φράση που έχει περάσει στην... αιωνιότητα ανήκει στον Μάο Τσε Τουνγκ, τον άνθρωπο μύθο για την Κίνα, αλλά και για την παγκόσμια ιστορία. Στο πέρασμα των δεκαετιών την «δσνείστηκαν» εκατομμύρια άνθρωποι για να περιγράψουν ανάλογες καταστάσεις. 

Κάλλιστα μπορούμε να την δανειστούμε και στις μέρες μας για να περιγράψουμε τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της (λεγόμενης) Κεντροαριστεράς. Με το που ολοκληρώθηκαν οι Ευρωεκλογές... άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου τόσο τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στο ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά την επόμενη μέρα και στα δύο κόμματα. 

Το μόνο βέβαιο είναι πως το καλοκαίρι θα είναι έντονο τόσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, όσο και για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Μπορεί οι δύο αρχηγοί να μην ταιριάζουν σε πολλά, έχουν όμως ένα κοινό. Την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό τους από το πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων τους.

Ο πρώτος ήδη... κόβει κεφάλια, με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον Γιώργο Τσίπρα να είναι τα πρώτα «θύματα», ενώ ο δεύτερος προανήγγειλε διαγραφές αν χρειαστεί, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει... διευθύνσεις και ονόματα.

Στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο και του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης βρήκε... κόσμο και κοσμάκη απέναντί του να ζητάει προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες, ενώ και τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πληθαίνουν οι φωνές κατά του Προέδρου. 

Μετά μάλιστα και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στην πρόσφατη... φιέστα του Αλέξη Τσίπρα για το Ινστιτούτο του! Ήδη βγήκαν στην κυκλοφορία δημοσκοπήσεις που μετρούν κατά πόσο οι ψηφοφόροι που ανήκουν στο χώρο της Κεντροαριστεράς επιθυμούν... πάντρεμα του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και κοινή κάθοδο σε εθνικές εκλογές. 

Δεν είναι εύκολο εγχείρημα φυσικά αυτό, ούτε κανείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι το... άθροισμα των δύο κάνει και κυβέρνηση. Δεν είναι απλό κάτι τέτοιο και δεν είναι και σίγουρο κατά πόσο οι ψηφοφόροι των δύο κομμάτων θέλουν την συνεργασία αυτή. Ειδικά όσοι βρίσκονται στην... πράσινη όχθη και δεν ξεχνούν το προ δεκαετίας πλιάτσικο από την πλευρά της Κουμουνδούρου. 

Πάντως με τους δύο Προέδρους να μην νιώθουν σίγουροι στις καρέκλες τους και τους... μνηστήρες να είναι ουκ ολίγοι σε κάθε πλευρά, έχει δρόμο ακόμη για να δούμε τι τελικά θα συμβεί. 

Καλό είναι πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις να κρατάμε και μικρό καλάθι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA