Μενού
Βροχερός καιρός
Στιγμιότυπο από πέρασμα της κακοκαιρίας στην Αθήνα | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Ο κόσμος θεωρούσε αξιόπιστους τους επιστήμονες που του έλεγαν τον καιρό και ανάλογα με το τί θα άκουγε ρύθμιζε και το πρόγραμμά του! Μάλιστα στα χρόνια του μονοπωλίου της ΕΡΤ υπήρχε και το θρυλικό «δελτίου καιρού για τους αγρότες», ένα πρόγραμμα που έκανε... πάταγο στην περιφέρεια.

Τα χρόνια πέρασαν και... γεμίσαμε μετεωρολόγους. Στα κανάλια, στις εφημερίδες, στα sites, στα social media. Απαντες θεωρούν εαυτόν αυθεντία και φτιάχνουν ένα κοινό που... ακολουθεί με likes και καρδούλες! 

Όλα αυτά φυσικά μας έχουν οδηγήσει στο «σήμερα» όπου πλέον οι προβλέψεις του καιρού μοιάζουν με... τζόκερ. Λες κάτι κι αν σου κάτσει. Καλή ώρα με ότι ζούμε αυτές τις μέρες. 

Σχεδόν από τις επόμενες μέρες του Πάσχα, οι «ειδικοί» είχαν... κυκλώσει το συγκεκριμένο διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή λέγοντας για ημέρες – κόλαση, με αποπνικτική ατμόσφαιρα, σκόνη και θερμοκρασίες... αυγουστιάτικου καύσωνα. Αντ' αυτού τί είδαμε; 

Έναν μουντό ουρανό. Γενναίες δόσεις λασποβροχής, αέρα και ψύχρα. Καμία σχέση δηλαδή με τις... περίφημες προβλέψεις. Τώρα με τα νέα δεδομένα οι «ειδικοί» μεταφέρουν το... αποπνικτικό σκηνικό για την προσεχή Τρίτη. Ε, κάποια στιγμή θα το πετύχουν για να νιώσουν δικαιωμένοι. Πόσες και πόσες φορές δεν είχαμε παρόμοιες λανθασμένες εκτιμήσεις όλους τους περασμένους μήνες; 

Ποιος ξεχνάει ένα Σαββατοκύριακο του χειμώνα που οι πάντες έτρεχαν σαν... παλαβοί να προμηθευτούν αλυσίδες για τον «χιονιά» που ερχόταν απειλητικά; Ούτε με το... κυάλι δεν είδαμε χιόνι φέτος. Ποιος ξεχνά πόσες και πόσες εκδρομές κι αποδράσεις ακυρώθηκαν, πόσοι καταστηματάρχες και ξενοδόχοι ζημιώθηκαν από λανθασμένες και «τρομακτικές» προβλέψεις; 

Πλέον η πρόβλεψη του καιρού έχει καταντήσει ένα... φτηνό reality που ο κάθε «επώνυμος» τηλεστάρ κάνει το κομμάτι του κι αν πέσει μέσα τα... χώνει σε αυτούς που λάθεψαν. Αυτό γίνεται συνέχεια και πάει λέγοντας. 

Βέβαια όπως λέει και η λαίδη Άντζι... ουδείς άσφαλτος. Όλοι έχουν κάνει λάθος προβλέψεις, αλλά θέλουν να... ξεχάσουν τις κακές στιγμές τους. Είναι όμως αστείο όλο αυτό. Ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορούν να το αντιμετωπίζουν τόσο ασόβαρα εις βάρος τηλεθεατών, αναγνωστών, πολιτών. 

Η πρόβλεψη του καιρού δεν είναι πεδίο για «κοκορομαχίες». Αρκετά εκτέθηκαν όλοι. Ωρα να στρίψουν το τιμόνι προς την σωστή κατεύθυνση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.