Μενού
kasselakis axtsioglou 445.jpg
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Έφη Αχτσιόγλου στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Την μαδάει και λέει «φεύγουν, μένουν, φεύγουν, μένουν...» και πάει λέγοντας έχοντας το μυαλό του στις προθέσεις της Έφης Αχτσιόγλου και των συντρόφων της. 

Τελικά τι θα κάνουν; Για την ακρίβεια το ερώτημα είναι «πότε θα την κάνουν» μιας και από την περασμένη Κυριακή μοιάζει ειλημμένη η απόφαση αποχώρησης από την πολυκατοικία της Κουμουνδούρου. 

Οι περίφημοι «6+6» τα... μιλήσανε, τα συμφωνήσανε (στο περίπου το δεύτερο) και το αποφασίσανε. Το βήμα προς την έξοδο. Αυτό που προς ώρας κανείς δεν γνωρίζει είναι το πότε.

 Αν σταθεί κανείς στα ρεπορτάζ ΣΥΡΙΖΑ η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι δεν συμπληρώνεται ο «μαγικός αριθμός» για την εξώπορτα, ώστε την επόμενη μέρα να είναι ομάδα εντός κοινοβουλίου. Ομάδα με λόγο και φωνή. Με δικαιώματα. 

Τα ονόματα δίνουν και παίρνουν και μένει να δούμε που θα κάτσει η μπίλια. Το... μαρτύριο της σταγόνας από την «ομάδα Αχτσιόγλου» προς τον νέο πρόεδρο του κόμματος και τους συνεργάτες του, οι οποίοι είναι εκνευρισμένοι με την στάση αυτή. Όχι άδικα στην προκειμένη περίπτωση. 

Καλώς ή κακώς με τα δεδομένα που υπάρχουν, πέρα από την δημοσκοπική κατρακύλα, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρέπει να υπηρετήσει και τον συγκεκριμένο ρόλο που του έδωσε ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες εκλογές. Να κάνει δηλαδή αντιπολίτευση. 

Κάτι που λόγω του εσωκομματικού σπαραγμού αγνοείται εδώ και μήνες. Τις επόμενες εβδομάδες υπάρχει η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2024, υπάρχει το καυτό μέτωπο της ακρίβειας, υπάρχουν διάφορα θέματα που θέλουν και συζήτηση και εκπροσώπηση εντός Βουλής. 

Πως μπορεί να γίνει με μια κοινοβουλευτική ομάδα που περίπου 10 βουλευτές της είναι με το... 1.5 πόδι εκτός; Πως μπορεί ένας βουλευτής να δώσει «μάχη» όταν είναι ή νιώθει φευγάτος; Κανείς είναι η εύκολη και σωστή απάντηση. Υπό αυτό το πρίσμα έχει απόλυτο δίκιο ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Ως υπεύθυνη πολιτικός η Εφη Αχτσιόγλου αλλά και όσοι «αναφέρονται» σε αυτή, από την στιγμή που αποφάσισαν την έξοδο, πρέπει να βρεθούν σε αυτή άμεση. Οτιδήποτε άλλο είναι κομμάτι θεατρικής επιθεώρησης...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.