Μενού
Latinopoulou
NDP Photos
  • Α-
  • Α+

Ελληνική Λύση, Νίκη, Φωνή Λογικής, ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, Κίνημα 21, ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ, ΛΑ.Ο.Σ, Εθνικό Μέτωπο, Ελλήνων Συνέλευσις, Κίνημα Εθνικής Ανεξαρτησίας και μπόλικα άλλα που δεν κατάφεραν να πάρουν το πράσινο φως από τον Άρειο Πάγο για να δώσουν τη δική τους εκδοχή.

Δέκα ολόκληρα κόμματα εμφανίστηκαν στον χώρο που ευγενικά θέλουμε να λέμε «στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας» και λίγο πιο ειλικρινά «ακροδεξιά». Όλα αυτά σε μία απόδειξη ότι η πολυθρύλητη πολυδιάσπαση της αριστεράς (που αποτυπώνεται με το αστείο περί ΚΚΕ μ-λ, μ-λ ΚΚΕ) πλέον είναι χαρακτηριστικό της ακροδεξιάς. Συγγνώμη, του χώρου «στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας».

Εν προκειμένω, η Ελληνική Λύση εκτόξευσε τα ποσοστά της, η Νίκη κρατήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα και η νέα έκφραση της ακροδεξιάς και σε θεσμικό επίπεδο είναι η Αφροδίτη Λατινοπούλου με τη Φωνή Λογικής. Τα δύο πρώτα κόμματα σε μία πιο παραδοσιακή (συνωμοσιολογική και φονταμενταλιστική, αντιστοίχως) οπτική, η τρίτη σε πιο lifestyle και alt-right μονοπάτια.

Δεν είναι τυχαίο ότι το πανελλήνιο έμαθε την Αφροδίτη Λατινοπούλου, τέτοιο καιρό μόλις τρία χρόνια πριν, χάρη σε ένα βίντεο μέσα από το οποίο σχολίαζε τις αξύριστες γυναικείες μασχάλες και την έλλειψη αισθητική τους. Προφανώς το βίντεο έγινε viral, οι lifestyle εκπομπές έκαναν σταυροφορία εναντίον του, δίνοντας τηλεοπτικό χρόνο στη Λατινοπούλου, χρόνο που άλλα κόμματα δεν παίρνουν ούτε σε 30 χρόνια πορείας.

Όλα είχαν μπει στη σειρά τους. Με στοχευμένες κινήσεις και χάρη σε δίκτυα που είχε χτίσει στη Βόρεια Ελλάδα μέσα από κύκλους της Νέας Δημοκρατίας, η Λατινοπούλου είχε καταφέρει να γίνει μέρος της πολιτικής ζωής του τόπου. Τελικά, μετά από μία αποτυχημένη συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, και μία σύμπραξη με την Εύη Βατίδου, η Αφροδίτη Λατινοπούλου τα κατάφερε. Μόνη της και όλοι τους. Κυριολεκτικά.

Φαίνεται ότι ένα δριμύ κατηγορώ σε αξύριστες μασχάλες, αξύριστες γάμπες, κυτταρίτιδα μαζί με την έγνοια να κόψουμε λίγο τον Βελόπουλο, μπορεί να σου δώσει, μέσα σε μόλις 3 περιστροφές της Γης γύρω από τον Ήλιο, θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε ότι σε ένα κλίμα γεωπολιτικής αστάθειας, τεράστιων οικονομικών ανισοτήτων, ενεργειακής κρίσης και 44 βαθμών Κελσίου, Ιούνιο μήνα, απειλείται από την woke κουλτούρα και την πολιτική ορθότητα

Στο σημείο αυτό έχω να πω ότι μου φαίνεται εντυπωσιακή νίκη των Αμερικανών συντηρητικών όταν στα 90ς κατάφεραν να φτιάξουν έναν μπαμπούλα περί δήθεν κυριαρχίας της πολιτικής ορθότητας. Τρεις δεκαετίες μετά, η Ελλάδα που γελάει με τον Μάρκο Σεφερλή, που λέει στα σοβαρά ότι «τιμάει τα παντελόνια της», που μαστίζεται από γυναικοκτονίες νιώθει ότι μπούχτισε από την woke κουλτούρα. Είναι και αυτός ένας τρόπος να βλέπεις τον κόσμο, δεν λέω.

Η απόγνωση που βοήθησε τη Λατινοπούλου

Ο βαρετός, τεμπέλικος και μάλλον λυτρωτικός για την ψυχολογία σου τρόπος είναι να αρχίσεις να καληνυχτίζεις τον Κεμάλ και να τα βάζεις με τους «ηλίθιους» ψηφοφόρους. Είναι και αυτός ένας τρόπος να παραιτηθείς από οποιαδήποτε διαδικασία ανάλυσης της πραγματικότητας.

Από την άλλη, η ρίζα του όλου πράγματος έχει να κάνει με το ότι η πολιτική, στο σύνολό της, δεν πείθει τους ανθρώπους ότι μπορούν να αλλάξουν μέσω αυτής τη ζωή τους. Εδώ που τα λέμε δεν έχουν ακριβώς άδικο να μην την εμπιστεύονται.

Όταν δεν έχεις καμία ελπίδα ότι τα πράγματα έχουν οποιαδήποτε ελπίδα να ανατραπούν ή έστω να βελτιωθούν, τότε θα ασχολείσαι με τις μασχάλες και τις ραγάδες της άλλης. Θα εξοργίζεσαι με όσους και όσες διεκδικούν τον χώρο τους σε αυτή την κοινωνία και τελικά θα εκφράζεσαι στην Ευρωβουλή από 21 ανθρώπους, μία εκ οποίων θα είναι η Λατινοπούλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.