Μενού
Κάλπη
Εκλογές | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η άμμος στην κλεψύδρα των Ευρωεκλογών αρχίζει πλέον να αδειάζει αφού απέμειναν λιγότερες από 20 ημέρες μέχρι να ανοίξουν για άλλη μια φορά τον τελευταίο χρόνο οι κάλπες

Σε 19 ημέρες για την ακρίβεια θα κληθούμε από τα... σεντόνια - ψηφοδέλτια πολλών «μεγάλων και μικρών» κομμάτων να διαλέξουμε «εκλεκτούς» που τα επόμενα χρόνια θα μας εκπροσωπήσουν στο... γήπεδο των Βρυξελλών. Θεωρητικά η προσφυγή στις κάλπες για το ευρωκοινοβούλιο θα έπρεπε να ήταν για όλους μια σοβαρή υπόθεση. 

Η Ευρώπη τα τελευταία 15 χρόνια ζει μέσα στα προβλήματά της, πέρασε μια τεράστια οικονομική κρίση που έχει αφήσει ανοιχτές πληγές, βίωσε και βιώνει το μεταναστευτικό που παράλληλα... ζωντάνεψε και το φάντασμα του φασισμού. 

Καταλαβαίνει κανείς εύκολα λοιπόν, πως σε συνδυασμό με την δύσκολη εντός συνόρων καθημερινότητα κι αυτές οι εκλογές μόνο αδιάφορες δεν είναι. Ή για την ακρίβεια δεν θα έπρεπε να είναι. 

Το άρωμα αυτών των εκλογών δεν είναι πολιτικό

Δεν θα έπρεπε να είναι οι εκλογές του χαβαλέ στα tik tok, δεν θα έπρεπε να είναι οι εκλογές που επιχείρημα επιλογής είναι αν... χαϊδεύεις καλά τα σκυλάκια, δεν θα έπρεπε να είναι διαγωνισμός για το luben, δεν θα έπρεπε να είναι πεδίο... για κεριά, λιβάνια και μεγάλους σταυρούς. 

Αντίθετα θα έπρεπε να είναι μια μάχη ιδεών, διαλόγου, πολιτικών προγραμμάτων. Μπα, που καιρός για τέτοια... Ελάχιστοι είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν έτσι τις προσεχείς εκλογές, ελάχιστοι είναι οι υποψήφιοι που σε τηλεοπτικά πάνελ, σε καφέ, στον δρόμο, μπορούν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο και να μιλήσουν για το διακύβευμα της 9ης Ιουνίου. 

Οι απολιτίκ εκλογές όλα δείχνουν ότι είναι προ των πυλών, όπως παράλληλα τα σημάδια δείχνουν και τεράστια αποχή. Γι' αυτό και οι δημοσκόποι παράλληλα με τα όσα παρουσιάζουν στα κανάλια, πάντα κρατάνε και μια... πισινή. 

Δεν φαίνεται πως ο κόσμος θα πάει μαζικά στις κάλπες για να στείλει τα δικά του μηνύματα. Κι επειδή αρχίζει και το καλοκαίρι, αν εκείνη την Κυριακή έχει καλό καιρό μάλλον θα προτιμήσουν μια απόδραση σε παραλίες παρά να περιμένουν έξω από ένα σχολείο για να ψηφίσουν. 

Το βέβαιο είναι πως σε καμία περίπτωση το άρωμα αυτών των εκλογών δεν είναι πολιτικό. Lifestyle είναι, λαϊκίστικο είναι, χαλαρό είναι . 

Πολιτικό όμως όχι. Το βέβαιο είναι πως βολεύει και όσους δεν έχουν κάτι πολιτικό να πουν. Αντίθετα προσφέρουν χωρίς... φειδώ την «κλειδαρότρυπα». Σημεία των καιρών! 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.