Στα Σεπόλια ένα 12χρονο κορίτσι βιαζόταν… Ένας 53χρονος ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ κατηγορείται ότι το εξέδιδε, ενώ την ίδια ώρα γείτονες του κατηγορούνται ότι συνευρίσκονταν ερωτικά μαζί του. Όταν είναι όμως 12 χρονών μιλάμε για βιασμό… Μιλάμε για ανθρώπους τους λεγόμενους της διπλανής πόρτας, υπεράνω υποψίας, με τις έρευνες να δείχνουν πως τη βίαζαν σε ιατρείο, σε καταστήματα, σε σπίτια… Ένα κορίτσι 12 χρονών…
Ήξεραν τι έβλεπαν… Δεν ήταν μια γυναίκα, ήταν ένα κορίτσι… Και αντί να καταγγείλουν άμεσα τον 53χρονο στην ΕΛ.ΑΣ του ζητούσαν ραντεβού με το κορίτσι, έναντι πληρωμής. Ο δερματολόγος πατέρας πέντε παιδιών της έδινε 50 ευρώ… Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι γονείς, άνθρωποι που θα μπορούσαν η 12χρονη να είναι δικό τους παιδί. Άνθρωποι που έχουν παιδιά τα οποία θα μπορούσαν να έχουν την 12χρονη φίλη, συμμαθήτρια. Και όμως, πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη αναζητώντας άλλοθι. Αναζητώντας τρόπους να απαλλαγούν από τη βαριά κατηγορία του βιασμού ενός 12χρονου κοριτσιού.
Στο τέλος τα δικαστήρια θα αποφασίσουν επί της ενοχής τους, αλλά στα μάτια της κοινής γνώμης έχουν ήδη καταδικαστεί… Συνθήματα με την ένδειξη «βιαστής» έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους στον Κολωνό και οι ζωές τους έχουν ήδη καταστραφεί, όπως και του οικογενειακού περιβάλλοντος τους…
Αποτελεί γεγονός πως κάθε φορά που βγαίνει στη δημοσιότητα ένα όνομα κατηγορουμένου είτε επίσημα μέσω της ΕΛ.ΑΣ μετά από εισαγγελική παραγγελία είτε ανεπίσημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο «στιγματισμός» είναι δεδομένος. Και αυτόν τον «στιγματισμό» θα πρέπει να τον διαχειριστεί όχι μόνο ο κατηγορούμενος αλλά και οι δικοί του άνθρωποι. Οι οποίοι θα πρέπει να επιλέξουν ή να τον στηρίξουν ή να τον εγκαταλείψουν. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη που θα έπρεπε η οικογένεια του να επιλέξει… Και επέλεξε…
Όπως προανέφερα το αν είναι κάποιος αθώος ή ένοχος το αποφασίζουν στο τέλος τα δικαστήρια. Το θέμα είναι ως τότε πως αισθάνεται και ο άνθρωπος που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ενδεχομένως η ανάληψη της όποιας ευθύνης μαζί με ένα ειλικρινές συγνώμη να λειτουργήσει στα υπέρ του ωστόσο στην περίπτωση της 12χρονης, και όχι μόνο, συνήθως οι εμπλεκόμενοι ισχυρίζονται πως δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα τους καταλογίζουν. Υπάρχουν και περιπτώσεις στο παρελθόν που δικογραφίες είχαν «αδυναμίες» ως προς το κατηγορητήριο και στο τέλος αθωώνονταν οι κατηγορούμενοι αλλά κανείς συνήθως δεν μαθαίνει την εξέλιξη μιας δικαστικής υπόθεσης ειδικά αν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Εν κατακλείδι… Και οι γειτονιές, οι περίοικοι θα πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία σε ζητήματα όπως ο βιασμός μιας 12χρονης. Θα πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή η έκφραση «πέσαμε από τα σύννεφα»… Όταν ακούν / βλέπουν κάτι που αφορά ένα παιδί ακόμα και αν είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας θα πρέπει άμεσα να το καταγγέλλουν. Για να προλάβουμε και να σώσουμε τα παιδιά από όσους θέλουν να τα βλάψουν…
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.