Η Εύα Καϊλή κρατούμενη στις φυλακές Σεν-Ζιλ. Η Ελληνίδα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγορείται για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Σε σακούλες τα πετροδόλαρα του Κατάρ στο σπίτι της. Οι Βέλγοι δείχνουν σίγουροι ότι έχουν δέσει την υπόθεση, μαζί και το ελληνο-ιταλικό ζευγάρι. Πόσο πιο σοβαρά να γίνουν τα πράγματα. Για την ακρίβεια δεν έχουν προηγούμενο.
Μέχρι σήμερα οι δωροδοκίες μεταπολιτευτικά στο ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν είχαν περάσει τα σύνορα της χώρας. Και δεν είχαν εθνική υπόσταση όσον αφορά στην προέλευση των χρημάτων καθώς οι μίζες προέρχονταν είτε από φυσικά πρόσωπα είτε από εταιρείες προμηθευτές του δημοσίου. Οι βελγικές αρχές λοιπόν κατηγορούν την Εύα Καϊλή ότι χρηματιζόταν από τους Καταριανούς για να προωθεί την ατζέντα τους στις Βρυξέλλες. Κάτι σαν «δούρειος ίππος», που λέει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, όχι όμως της Νέας Δημοκρατίας αλλά του εμιράτου στην «καρδιά» της Ευρώπης.
Η πολιτική, ποινική και πάνω από όλα εθνική απαξία των πράξεων, που καταλογίζονται στην Ελληνίδα πολιτικό, εφόσον αποδειχτούν, δεν θα έχει μέτρο. Και επιμένω στο όρο εθνική γιατί μέσα στην μουντιαλική παραζάλη μάλλον έχουμε ξεχάσει ποιο είναι το Κατάρ. Είναι ο πιο πιστός σύμμαχος και χρηματοδότης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μας απειλεί ότι αν δεν καθίσουμε ήσυχα θα χτυπήσει την Αθήνα με πυραύλους. Είναι το κράτος, στο οποίο η Τουρκία διατηρεί μεγάλη στρατιωτική βάση, η οποία θεωρείται αποσταθεροποιητικός παράγοντας για την περιοχή από τους στρατηγικούς εταίρους της χώρας μας στον αραβικό κόσμο και ειδικά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τα οποία έχουμε υπογράψει στρατιωτική συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής.
Για την Ελληνίδα αντιπρόεδρο, που πιάστηκε επ’αυτοφόρω με τις σακούλες φορτωμένες με καταριανά δώρα, κάνουν λόγο τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Το εάν ήταν ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ κανέναν δεν αφορά στο εξωτερικό.
Και το κυριότερο, ο εμίρης του Κατάρ είναι έτοιμος να στείλει 12 Rafale στον Ερντογάν, που θα μετασταθμεύσουν για την επόμενη 5ετία σε τουρκικά αεροδρόμια, προκειμένου οι Τούρκοι να μάθουν τα μυστικά του κορυφαίου γαλλικού μαχητικού, που απέκτησε η Πολεμική Αεροπορία και κυριολεκτικά τρέμουν οι γείτονες. Εκτός όμως από τα Rafale o σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι προσφέρει στην Αγκυρα και 9 Mirage 2000-5EDA/DDA καθώς και αμερικανικά μεταγωγικά και ελικόπτερα. Στο σύνολο, 36 αεροσκάφη του Κατάρ τίθενται στις υπηρεσίες του τουρκικού καθεστώτος με στόχο να εκπαιδευτούν οι Τούρκοι πιλότοι να αντιμετωπίζουν τον ελληνικό αεροπορικό στόλο στο Αιγαίο. Για αυτό το Κατάρ μιλάμε, το εγκώμιο του οποίου έπλεκε στις ομιλίες της η Εύα Καϊλή, με τους συναδέλφους της στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου να τρίβουν τα μάτια τους και να μην πιστεύουν στα αυτιά τους αυτά, που άκουγαν.
Πάμε τώρα στα εσωτερικά μας και στην προσπάθεια του Νίκου Ανδρουλάκη, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, να αλλάξει με μία δήλωση του τη γνωστή στο πανελλήνιο τα τελευταία 25 χρόνια κομματική ταυτότητα της Θεσσαλονικιάς πολιτικού. Από την εποχή της ΠΑΣΠ ακόμα. Μαζί οι δυο τους από το 2014 στις Βρυξέλλες ως οι μόνοι ευρωβουλευτές του κόμματος τους. Τον στήριξε ανοιχτά στην εσωκομματική κούρσα για τη διεκδίκηση της αρχηγίας του Κινήματος απέναντι στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και ξαφνικά η Εύα Καϊλή έγινε εν μία νυκτί «δούρειος ίππος της Νέας Δημοκρατίας».
Η συγκεκριμένη αντίδραση δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι ήταν και η πιο ψύχραιμη στην πρώτη μεγάλη κρίση, που κλήθηκε να διαχειριστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή του. ΠΑΣΟΚ ήταν η υπό κράτηση ευρωβουλευτής αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Η Εύα Καϊλή εκπροσωπούσε εκτός και πάνω από το κόμμα της την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Για την Ελληνίδα αντιπρόεδρο, που πιάστηκε επ’αυτοφόρω με τις σακούλες φορτωμένες με καταριανά δώρα, κάνουν λόγο τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Το εάν ήταν ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ κανέναν δεν αφορά στο εξωτερικό.
Μια ελληνο-ιταλική «εγκληματική οργάνωση» δούλευε με το αζημίωτο για λογαριασμό του Κατάρ στα κέντρα των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτή είναι η κατηγορία. Αυτό της προσάπτουν οι βελγικές αρχές. Αυτό διακινείται στην Ευρώπη. Τα υπόλοιπα περί «δούρειων ίππων» μάλλον πολιτική αμηχανία προδίδουν.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.